TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Onkel Tom - H.E.L.D.

Posted by Today's Metal Crew On сряда, септември 17, 2014 0 коментара

Стилът: Thrash/Heavy Metal/Deutschrock
От/Год: Германия, 2014
Лейбъл: SPV
Отнема: ~45 минути 


Възнамерявам да се засегна, ако ми кажете, че не знаете кой е чичо ви Том. Даже не ви карам да го харесвате, но трябва да знаете кой е. Чичо Том, познат още като Tom Angelripper, фронтмен на една от най-големите траш банди в историята - Sodom. Страничният му проект се казва Onkel Tom и повече през 2011-та бе поизтупан от прахта и възроден след повече от 10-годишно прекъсване. "H.E.L.D." е вторият албум на Onkel Tom след "възраждането" и в него отново се залага на забавлението, алкохола и разлечението - далеч от тежките теми в текстовете на Sodom.

Стилът на Onkel Tom е малко труден за определяне, защото събира в себе си елементи на траш и хеви метъл, хард рок, дойчрок, "южняшки" рок, рокендрол, пънк и прочие. Основната идея обаче не е да се умува над това кое парче точно в какъв стил е, а да има настроение, да се лее алкохол и да се куфее неангажиращо.

Началото на албума е музикален еквивалент на обложката му - "Flatus Antelucanus" е едноминутна симфония от отваряне на бутилки и тежки пърдежи. След нея нещата се нормализират - хоровият припев в "Prolligkeit Ist Keine Schande" задава тона на настроението, с пиянската "Ein Bisschen Alkohol" съвсем си идваме на думата, а "Was Euch Nicht Passt" вкарва и подобаващо дойчрок/пънк звучене и е една от най-готините песни в албума. Тежкият хард рок "Der Duft von Lavendel" се врязва с насечен риф, а "Auf Gedeih und Verderb" директно избива на траш и е най-тежката композиция в "H.E.L.D.". Следващята я (и закриваща) "Ich Bin noch am Leben" играе ролята на акустична "балада", но с гласа на чичо Том понятието "балада" доста се променя.

С две думи, "H.E.L.D." е албум за пиене и добро настроение. Уви, ако не знаете немски надали ще ви е чак толкова интересно и няма да разберете какво точно се случва в текстовете на Onkel Tom. Това обаче не пречи да се съберете с приятели, да си пуснете малко "метъл за маса", какъвто има в изобилие в "H.E.L.D." и да си отворите някоя и друга бира. Така и така ще ви се допие още от първата песен.


+ + + + +
Албум, носещ настроение, забавление и странно желание да си налееш нещо силно.
Разнообразие от стилове - траш, хеви, рок, пънк и какво ли още не.
Винаги е добре да чуеш гласа на легендарния Tom Angelripper на още едно място.
Тая група и да иска не може да издаде скучен албум.

- - - - -
Трудно ще излезе от нишата "метъл за маса".
Не е албум, който да си пускаш всеки ден - по-скоро е за поводи (алкохолни най-вече).

IF YOU LIKE
Sodom, Die Knappen, Böhse Onkelz, Tankard, J.B.O., Frei.Wild, Dezperadoz и др.

Автор: Undepth
[7/10]

Categories: , , , , , , , ,

0 Response for the "Onkel Tom - H.E.L.D."