TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Papa Roach - F.E.A.R.

Posted by Today's Metal Crew On сряда, февруари 11, 2015 1 коментара

Стилът: Alternative Rock/Nu Metal
От/Год: САЩ, 2015
Лейбъл: Eleven Seven Music
Отнема: ~42 минути 


Винаги щом стане дума за Papa Roach, болшинството хора, с които общувам, се сещат веднага само за една песен - "Last Resort", която понякога просто наричат "Абе она... съфъкейшън...". Другата песен, за която се сещат е "To Be Loved", като много хора дори не се сещат веднага, че е тяхна, просто защото им е по-известна като "оная песен от шапката на Monday Night Raw". Затова няма нищо чудно, че Papa Roach потърсиха нови пътища в последните години. И ето, че така стигнаха и до издаването на "F.E.A.R.".

"F.E.A.R." до голяма степен звучи като дебютен албум на нахъсана и желаеща да се докаже нова банда, което е доста похвално за група с 20+ години стаж. Papa Roach са усетили и нуждата от нов ярък хит, затова от зор са създали цели три и е само въпрос на фенски реакции дали "Broken as Me", "Face Everything And Rise" и електронизираната "Warriors" ще се превърнат в концертни фаворити. В този ред на мисли, засилената електроника в "Warriors" не е единственото по-интересно решение, което Papa Roach са взели в този албум. Така например в "Gravity" освен Мария Бринк (от In This Moment) се включва чистокръвен рап, a в "Face Everything And Rise" се стига до доста Skillet-ско звучене. "Never Have To Say Goodbye" пък звучи като опит за стадионен хит, с който да разпляскат и разпеят публиката.

Не мога да скрия, че това алтернативно звучене на Papa Roach искрено ми допада, но встрани от очевидните хитове, нещата са прекалено... обикновени. В момента стотици алтернативни банди звучат точно по същия начин, по който звучат Papa Roach в песни като "Skeletons", "War Over Me", "Hope For the Hopeless" и дори в един от фаворитите ми в албума "Love Me Till It Hurts". С това не казвам, че въпросните композиции не са добри (всъщност, казвам го за мудните "Skeletons" и "Devil"), но не мога и да се прехласна по тях. Отделно от това ми липсват още малко енергия и разнообразие във вокалите - крясъците, например, са толкова редки и спорадични, че само на късмет запомних, че има 1-2 в "Broken as Me". Встрани от тези забележки обаче "F.E.A.R." е един изненадващо приятен албум на една неотказваща се група. Остава само да почакаме и да видим дали той ще се превърне и в своеобразно ново начало за Papa Roach.

+ + + + +
Хитово алтернативно звучене с три по-ярко изразени хита.
Завиден хъс като на млада, желаеща да се докаже нова банда.
Почти няма слаби парчета като цяло. 

- - - - -
Половината албум с нищо не се откроява от музиката на другите банди в стила.
По-"обикновен" от нужното, поради което по някое време става и еднообразен.
 
IF YOU LIKE
Skillet, Thousand Foot Krutch, Three Days Grace, Red, Shinedown и др.

Автор: Stahley
[7/10]

Categories: , , , , , , ,

1 Response for the "Papa Roach - F.E.A.R."

  1. Анонимен says:

    Би ми било интересно, ако направите ревю на новия албум на гостувалите вчера Wind Rose :)