TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Sleeping With Sirens - Madness

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, март 09, 2015 5 коментара

Стилът: Alternative/Emocore/Pop Rock
От/Год: САЩ, 2015
Лейбъл: Epitaph Records
Отнема: ~41 минути 


Встрани от нормалния метълски хейт, вече години наред не мога да си обясня какво толкова намират хората в музиката на SWS. Да речем, че преди, когато правеха пост-хардкор, бяха интересни с комбинацията си от тежка музика и нереално пискливите вокали на Келин Куин. Но сега, когато групата прави нещо средно между убер лигав поп рок и убер лигав алтърнатив, не виждам с какво тази група продължава да е интересна на феновете си. "Madness" е не по-малко лош от трагично слабия "Feel" и само отделни моменти в него ме възпират от това да му оставя дори по-ниска оценка.

Добрите неща в "Madness" се изчерпват с отварящата "Kick Me" и нелошия пънкарски риф в "We Like It Loud". Всичко оттам нататък е вътреалбумно състезание за това кой от всички лигави тракове ще спечели сърцата на най-много 12-годишни момиченца. SWS съвсем са започнали да звучат като гаражна бой банда и с нетърпение чакам да видя как ще тръгнат на турне с One Direction или безбожно некадърните 5 Seconds of Summer. Даже гласът на Келин Куин вече не ми е чак такъв проблем. Човекът продължава да си пее в регистрите на гладното котешко мяукане и това си има своите почитатели. Проблемът вече е по-скоро в музиката, която е банална, скучна, изтъркана и като цяло вече няма нищо общо с тежката такава.

Опитах се да си направя класация за най-лигав и досаден трак в албума, но кандидатите се оказаха прекалено много. "Go Go Go" първоначално изглеждаше като фаворит, но "The Strays" бързо взе лидерството още с първите си акустични акорди. Нататък има доста кандидати, между които се двоумях, но поредицата от сладникави баладки "Heroine", "November" и "Madness" ме отказа да си водя класация. Всъщност, заглавната "Madness" не е лоша, особено като за балада с ярко послание, но когато идва след поредица от песнички, които са толкова захаросани, че може да хванеш ушен диабет, някак си губи от чара.

Голямата тайна, която разкрих, слушайки "Madness", беше защо голям процент от феновете на тази група си режат вените. Според мен в този албум има "subliminal messages", които подтикват към самоубийство, защото поне 4-5 пъти се замислих дали да не си срежа вените с лъжица и да си натъпча артериите със сирене "Дунавия". Защото то, също като този албум, е меко, мазничко и много "cheesy". Пък и просто изпитвах нужда да се самонакажа някак, задето не спрях този лигоч навреме, та накрая даже ми се наложи да пиша за него...


+ + + + +
2-3 добри песни, в които има и остатъчен материал от малко по-тежка музика.
Албумът ще е абсолютен хит сред навлизащите в тийнейджърството рок-деца.
Пък и по-добре децата да слушат SWS, отколкото Азис, нали? 

- - - - -
Безбрежно лигав, захаросан, желиран, напудрен и сладникав.
Не особено оригинален, да не кажа банален, да не кажа адски скучен и безинтересен инструментал.
SWS все повече зазвучават като тийнейджърска бой банда.
Типичното за всички слабашки тийн банди отношение "Аз съм повече от теб, а ти си само хейтър".
 
IF YOU LIKE
One OK Rock, Palisades, One Direction, 5 Seconds of Summer, Falling In Reverse и др.

Автор: Undepth
[2/10]

Categories: , , , , , , , , ,

5 Response for the "Sleeping With Sirens - Madness"

  1. zu says:

    Вместо да си хабите времето за някакви недоразумения, издали скапан албум, можеше да кажете няколко думи я за новия Venom, я за новия Scorpions...

  2. Анонимен says:

    Брат имам чувството, че имаш проблем с поп-пънка като стил.Оставаше само да кажеш,че All Time Low не струват или пък че няма по-слаба банда от Blink-182.А тия пичове от 5sos не са толкова зле.Може би ги мислят за копие на 1D обаче нямат общо.

  3. Undepth says:

    Нямам проблем с поп-пънка, иначе нямаше да харесвам ADTR, например. Имам неща на Green Day, Sum 41, a Blink 182 ги харесвах преди, но вече не. Последният им албум го бях захванал за ревю, ама толкова не ми хареса, че се отказах. Не ми е проблемът с поп-пънка, а с лиготията в музиката. Нека има поп, ма барем да не е некъв лигоч. Не е целенасочен хейт към даден жанр. Слушам ги тия пост-хардкор банди и чат-пат има некви добри и интересни ама тия просто са ми скучни. Не е онова "тру-метълско" хейтене, което обикновено се лее към SWS.

  4. Stako says:

    Много весело ревю, поздравления! Особено лафа със сиренето е безценен.
    Учудвам се, че никъде не се споменава коментар за малоумната корица. Това го гледах 10 минути докато зацепя, че не е фенски фотошоп а наистина е това, което се вижда.

    И послепис - моля ви се, не забърквайте тия лайна с поп пънка. Там все още има готини банди. Малко, но ги има. Тия лайна нямат нищо общо нито с поп, нито с пънк. Това са просто продажни копеленца с лейбъл.

  5. Анонимен says:

    Oh, So you don't like Sleeping with Sirens huh? Bitch, if you can't hang