TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

August Burns Red - Found In Far Away Places

Posted by Today's Metal Crew On неделя, юни 21, 2015 0 коментара

Стилът: Metalcore
От/Год: САЩ, 2015
Лейбъл: Fearless Records
Отнема: ~52 минути


Има една група, на която всеки метълкор фен може винаги да разчита и никога да не се страхува, че ще остане разочарован от следващия им албум. Тази група се казва August Burns Red (ах, че изненада), а "Found In Far Away Places" е поредният им албум, изпълнен с първокласен метълкор. Този път ABR експериментират с още повече мелодичност и вметки от други стилове, като за една песен дори са си поканили човек за чисти вокали (за ужас на метълкор пуристите). Затова си поемете си въздух и се пригответе, тъй като ви чака пътуване до много далечни места, минаващо през доста интересни завои.

Къде техничен, къде мелодичен, къде първично агресивен, "Found In Far Away Places" представя възможно най-добре възможностите на музикантите в ABR. За да се разбудите подобаващо, албумът започва тежко и ударно с "The Wake". Песента е скоростна и мощна, с великолепна китарна работа и здрав брейкдаун в края, или иначе казано - ABR в чист вид. В следващите песни обаче започват постепенно да навлизат все повече мелодични пасажи, като някъде в средата на "Identity" избива на рокабили, последвано от мелодично соло и рязко влизащ, разглобяващ брейкдаун.

Ако сте слушали последните творби на групата, сигурно сте забелязали, че от време на време в песните им всичко спира и се появява пасаж от съвсем различен стил музика. Тук това се случва най-напред в "Separating the Seas", където зазвучават цигулка и виолончело, постепенно създаващи фолк мелодия, напомняща за бавна версия на "Унгарски танц №5" на Брамс. Други такива включвания има в "Majoring in the Minors" (където вече има самостоятелен рокабили пасаж) и закриващата "Vanguard", която започва с електронно интро. По-малки такива вметки можем да намерим още в "Everlasting Ending", "Blackwood" и "Twenty-One Grams.

Основната разлика с предишните албуми на ABR е, че в този има повече мелодични елементи от всякога. За някои припеви се използва почти чисто (но не съвсем) пеене, а в "Ghosts" даже се включва Джеръми Маккинън от A Day To Remember, който изпява някой и друг ред с чисти вокали. Мелодиите този път наистина са навсякъде - в "генг" напевите, в китарите, в солата, при всяка смяна на темпото. Това, редом с факта, че нито една песен не звучи като правена по някакъв стандартизиран калъп, правят "Found In Far Away Places" почти невъзможен за обективна критика. Сам се усещам как се впечатлявам дори от песни, които лично на мен не ми харесват (като "Martyr"), което значи, че ABR и този път са си свършили работата адски добре. Така че не смейте да пропускате това тук, ако се имате за метълкор фен.
 
+ + + + +
Повече мелодичност, но не и на цената на типичните за ABR агресия и тежест.
Още повече вметки от други стилове, разчупващи композициите по страхотен начин.
Постоянство, прецизност, професионализъм и уроци по метълкор - за пореден път.
Без композиции по калъп.


- - - - -
Колкото и да е странно и трудно за признаване - на места доскучава.
 
IF YOU LIKE
Texas In July, Parkway Drive, For Today, The Devil Wears Prada и др.

Автор: Stahley
[8/10]

Categories: , , , , ,

0 Response for the "August Burns Red - Found In Far Away Places"