TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

To The Rats And Wolves - Neverland

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, юли 09, 2015 0 коментара

Стилът: Metalcore/Post-Hardcore/Electronic
От/Год: Германия, 2015
Лейбъл: Karma Records
Отнема: ~35 минути


TTRAW са от новото поколение на германската метълкор и пост-хардкор сцена и имат много близко звучене до групи като Eskimo Callboy и His Statue Falls. Ярък имидж, метълкор, пост-хардкор, електроника, крещящи вокали и мелодични, почти поп-припеви - това е събрано в "Neverland", който има с какво да се хареса на феновете на стила.

Като изключим няколко наистина свежи и готини попадения като хитовата "Blackout", "Suburban Romance" и свежият транскор "Kill the DJ" (в който се включва и Sushi от Eskimo Callboy), албумът не впечатлява с нещо кой знае колко открояващо се, но поне аз отдавам това на сравнителната неопитност на бандата. Така например "Roadsick", "Wild at Heart" и "Schoolyard Warfare" са много готини песни с голям потенциал, само че точно когато въпросният потенциал се е насъбрал и има нужда да избухне, това просто не се случва. "Revolution" и "Dead by Dawn" пък са доста посредствени и безинтересни, а хубава идея във финалната "Ghost" така и не стига доникъде и по някое време песента просто свършва. Така и тя влиза в графата "можеше и по-добре".

"Neverland" не е лош, а на TTRAW много им личи, че тепърва им предстои бъдеще. Много пъти съм виждал групи с такъв потенциал и на някои просто им отнема малко повече време да го разгърнат напълно. Ако пичовете още малко се ориентират какво точно искат да свирят - транскор, модерен мелодет, поп метъл, или нещо друго, може би ще им е по-лесно да намерят правилната формула за себе си. Защото в момента звучат така, сякаш много бързат да реализират всичките си идеи наведнъж, в един албум.
 
+ + + + +
Свежа смесица от метълкор, пост-хардкор, електроника, MMDM и дори поп-метъл.
Подобна готина електроника трябва да се използва по-смело.
Изненадващо добри чисти вокали.
Няколко хитово звучащи парчета.

- - - - -
Лесно забравим като цяло (с малки изключения).
Недоразвит потенциал в близо половината песни.
Огромни прилики с Eskimo Callboy, които нямат нужда от копия.

IF YOU LIKE
Eskimo Callboy, His Statue Falls, I See Stars, Abandon All Ships и др.

Автор: Stahley
[6/10]

0 Response for the "To The Rats And Wolves - Neverland"