TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Bring Me The Horizon - That's The Spirit

Posted by Today's Metal Crew On събота, септември 05, 2015 8 коментара

Стилът: Alternative/Pop Rock
От/Год: Англия, 2015
Лейбъл: RCA
Отнема: ~45 минути


Момент да проверя нещо. Хм, да, същата банда е. Същото име. Това е същата онази деткор банда, дето дори не беше толкова добра в правенето на деткор. Това е същата банда, записала страхотния "Sempiternal". Бандата е същата, но усещането е различно. Дълбоката емоция и метълкор звученето са заменени от тъпи клишета, тийнейджърско мрънкане и алтърнатив рок. С малко (или много) поп рок. Защо? Щото така. Ние сме Bring Me The Horizon, не ни се слуша вече тежка музика, харесваме Джъстин Бийбър (факт), а вокалистът ни Оли се вживява като модерния Джон Ленън. И поне на прическа и хипарщина го докарва.

Слушам този албум и се чувствам така, сякаш Оливър Сайкс ми бърка с наплюнчен среден пръст в ушите и от време на време ми казва да се е*а, ако не ми харесва, докато междувременно Джордан Фиш с празен поглед ми чете някоя от жалките книги на Джон Грийн. В "That's The Spirit" има всичко на всичко две хубави песни, които звучат като b-sides от "Sempiternal". Сещате се и сами, че говоря за "Throne" и "True Friends". Вярно, текстовете им са пълни с болезнено тъпи клишета, но поне музиката в тях е добра. "Throne" звучи като редактирана версия на "Can You Feel My Heart", а в "True Friends" има зарибяващи мелодии и леки симфонични включвания, които се вписват много добре в песента.

И това е. Друго от този албум не ви трябва, ако ви се слуша Bring Me The Horizon. Но пък ако ви се слуша посредствен алтърнатив поп-рок с клиширани тийн текстове - значи имате еб*ти късмета! Изберете си сами - достойната за 14-о място на Евровизия "Doomed", приспивните поп-рокчета "Follow You" и "Run", или защо не съвсем избиващата на Coldplay "Oh No"? Внимавайте само да не нараните ушите си със спорадично появяващите се китари с дисторшън в "Happy Song", "What You Need", "Blasphemy" и "Drown". Не че са тежки, но на фона на повечето песни в албума са си направо екстремни и може да ви изненадат.

Ясно е, че хората се променят, че Оли има проблеми с гласните струни и не може вече да се дере, че не може вечно да се прави едно и също, обаче всичко си има граници. И ето, че BMTH преминаха границата като почнаха да правят електронизиран поп-рок. С "That's The Spirit" те окончателно срязват връзките с миналото си и старите си (доколкото може да са стари) фенове. Ако се бяха разпаднали и бяха издали това поп-рок недоразумение под друго име, надали щяха да имат и 30 продажби в световен мащаб. Защото ако пред тая черна дупка не стоеше името на BMTH, никой дори не би си направил труда да чуе тези 45 минути докрай.


+ + + + +
Две песни, напълно достойни да носят името BMTH пред себе си - "Throne" и "True Friends".
Албумът ще бъде голям комерсиален успех и ще намери нова, по-голяма фенбаза на групата.
Фактите са си факти - звукът е изпипан много добре.

- - - - -
Половин албум с чист поп-рок от BMTH? Не, мерси.
Своеобразен среден пръст в ухото на досегашните им фенове (над 16 години).
От "Doomed", "Follow You", "Run" и "Oh No" физически ми stava lo6o.

IF YOU LIKE
Issues, Asking Alexandria, Coldplay, Polarkreis 18, Джон Грийн, Гери-Никол и др.

Автор: Undepth
[3/10]

8 Response for the "Bring Me The Horizon - That's The Spirit"

  1. Анонимен says:

    АХАХАХ!

    Слушам този албум и се чувствам така, сякаш Оливър Сайкс ми бърка с наплюнчен среден пръст в ушите и от време на време ми казва да се е*а, ако не ми харесва, докато междувременно Джордан Фиш с празен поглед ми чете някоя от насраните книги на Джон Грийн.

    достойната за 14-о място на Евровизия "Doomed"

    От "Doomed", "Follow You", "Run" и "Oh No" физически ми stava lo6o.

    IF YOU LIKE
    Coldplay, Polarkreis 18, Джон Грийн, Гери-Никол и др

    Categories: album , alternative , bmth , fucking hippies


    пичове obihte me от смях, а даже не съм съгласен с Вас
    албума си е добър, просто е по- лек

  2. Анонимен says:

    Хахаха много забавно! Направо са ми смешни хора като теб които си мислят че като насолят някоя банда са много яки. Bring Me The Horizon наистина направиха голяма промяна в стила си но това не ти дава повод да се направиш на як. И Count your blessings си е много добър албум въпреки че ти смяташ че техния deathcore не е толкова добър, а други поне 1000 човека са на друго мнение. Освен това забелязах че пише: забранени са коментари съдържащи обиди... Не виждам защо ти имаш право да обиждаш а ние не, тъпанар такъв!
    Истинските фенове подкрепят своите идоли дори и да свирят различен стил музика :)

  3. Анонимен says:

    Единствената реална обида на тази страница е финалното ти изречение. Не това, в което ме наричаш "тъпанар", а следващото. То е обида за всички фенове. И ще ти кажа защо.

    Истинските фенове подкрепят любимците си, купуват си албумите им (аз си го купих, ти купи ли си го?) и им споделят мнението си, когато започнат да правят претенциозни помии. Истинският фен има мнение и е фен заради музиката, а не щото някой от музикантите е мноо убаф и се е взел за велик артист. Подкрепата "на всяка цена" обикновено идва точно от такъв тип фенове и води до обидни албуми като този.

    Никой не те спира да харесваш албума. Никой не те упреква, че го харесваш. Никой не те кара да се съгласяваш с написаното. Прочети го внимателно още веднъж и кажи от което точно усещаш лична нападка, обида и подигравка към теб.

    Следващият ти коментар с обида обаче ще доведе до бан. Вероятно не ти дреме особено, но така ще изгубиш правото си след време да ме наречеш "тъпанар" и под някое друго ревю ;-)


    Поздрави!
    - Undepth

  4. Анонимен says:

    Албумът е абсолютна повърня. Нищо общо със Sempiternal.

  5. Unknown says:
    Този коментар бе премахнат от автора.
  6. Съдейки по неграмотния ти език и наистина малоумния коментар, явно още си малолетна и не си получила достатъчно добро възпитание (и образование) вкъщи. А съдейки по аватара ти - изобщо не се учудвам ;-)

    Няма още дълго да замърсяваш приятната среда тук. Научи се да се държиш прилично, научи български, научи се да намираш полезното в сайта и чак тогава се върни.

    Засега - сбогом,
    Undepth

  7. Unknown says:
    Този коментар бе премахнат от автора.
  8. Анонимен says:

    Има си алтернативно решение. Като не ти се слуша That is the spirirt просто не го слушай. Примерно и на мен не ми харесват някои от песните,но просто ги прескачам и слушам тези, който ми харесват. Просто решение. Нека да не обиждаме и насоляваме групата само защото на някой не му харесвал един от албумите. Всеки си има мнение.