TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Varg - Rotkäppchen (EP)

Posted by Today's Metal Crew On петък, септември 11, 2015 0 коментара

Стилът: Pagan/Folk Metal
От/Год: Германия, 2015
Лейбъл: Napalm Records
Отнема: ~47 минути


Всяка история има две гледни точки. Пропагандата за невинната Червена шапчица, разпространена от братя Грим, от векове промива мозъците на децата. В тази история жертвата е само и единствено вълкът, прелъстен и измамен от закачулената малка пръдла. Тя го кани да я придружи до къщата на баба ѝ, където старата женица бива намушкана и нарязана на парчета от същата тази Червена шапчица, която после отива да се оплаче на Ловеца, приписвайки убийството на Вълка. Ловецът пък, като същий неадекватен блюстител на закона, веднага ѝ вярва и изкормва невинния вълк. Или поне такава е версията на Varg в "Rotkäppchen".

Тези от вас, които са поне малко запознати с дискографията на Varg, веднага ще се сетят, че "Rotkäppchen" не е нова песен. Тя вече е издадена през 2011-та, но е любима на публиката им, затова сега бива издадена в това специално EP с много бонуси. Освен новата, презаписана версия на песента, дискчето включва оригиналния ѝ вариант, инструментална версия, както и версии на английски (с Кристофър Боус от Alestorm) и норвежки (с помощта на Trollfest). Добавени са и две чисто нови песни - едната е "Ein Tag wie heute" (с гостуване на Дом Крей от Equilibrium), която ще намерим и в бъдещия им албум, а другата е "Abendrot", която е ексклузивна за това EP. За финал е оставено 16-минутното мъчение с акордеон и туба "Rotkäppchen im Bierzelt", което представлява повтарянето на основния мотив на песента до безкрайност. За около минутка две е забавно, но после заболява глава. Виж, за Октоберфест става идеално.

Очаквахме нов албум от Varg по-рано тази година, но явно има някакви забавяния по трасето, затова "Rotkäppchen" идва точно навреме, че да намали болката от чакането. Двете нови парчета вътре пък горе-долу ни дават представа какво ще чуем в "Das Ende aller Lügen". А5 форматът, в който идва дискът, пък е много изкушаващ и би седял страхотно във всяка колекция, особено с този красив артуърк. И ако досега не сте се стимулирали да си го вземете по някакъв начин - не знам какво повече мога да направя. 

+ + + + +
Най-сетне някой се осмелява да каже истината за подмолната Червена шапчица.
Няколко готини версии на този любим на феновете хит на Varg.
Две нови песни, даващи представа какво горе-долу ни чака в новия албум. 

- - - - -
Не знам как някой би изслушал всичките 16 минути на зациклящата "Rotkäppchen im Bierzelt".

IF YOU LIKE
Equilibrium, Finntroll, Fjoergyn, Eisregen, Trollfest, Black Messiah и др.

Автор: Testset
[N/A]

Categories: , , , , , , ,

0 Response for the "Varg - Rotkäppchen (EP)"