TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Amatory - 6

Posted by Today's Metal Crew On сряда, октомври 07, 2015 0 коментара

Стилът: Modern Metal
От/Год: Русия, 2015
Лейбъл: Subbox Music
Отнема: ~38 минути


Amatory са сред главните виновници за популяризирането на модерния метъл в Русия от началото на века досега. Неспирните промени в състава и стила обаче всеки път водят до полемики сред феновете, а след неубедителния "Инстинкт обречённых", бъдещето на групата започна да става все по-неясно. Ето обаче, че 5 години по-късно Amatory отново са на линия с нов албум. Този път той е озаглавен просто "6" (нищо, че вече издадоха "VII") и връща до известна степен надеждите на феновете.

Стилът е същият - модерен метъл, с немалко електронни лийдове и преобладващо чисти вокали. С последните обаче нещо не е съвсем наред. Вячеслав Соколов (Слава) не се справя особено добре с чистото пеене и леко разваля добрите впечатления от здравия инструментал зад него. Крясъците му са на добро ниво, но чистото му пеене е на границата на фалшивото, а и гласът му просто не е достатъчно мощен, за да е адекватен на инструментала. Хубавото е, че с гласа на Слава се свиква до известна степен след няколко слушания и не толкова перфектното му пеене спира да прави такова голямо впечатление. Тогава вече е и шансът на слушателя да оцени подобаващо песни като "Первый", мрачната "Имя война", "Против всех" и хитовия сингъл "Остановить время". Въпросният сингъл сякаш е и най-добрият трак в албума, особено като вземем предвид страхотния транс "дроп" малко преди края на песента.

Казано накратко, в албума има цял куп готини песни. Покрай тях обаче се въргалят композиции, които незнайно как са минали през ситото на дългогодишното мълчание и ни карат да си задаваме въпроса "Е това ли измисиха за 5 години?". Последните две песни "Негатив" и "Унесенные пеплом" са болезнено скучни, а "Прощай", "15/03" и "На грани" са абсолютни пълнежи, в които с вокалите на Слава е трудно да се свикне, тъй като наистина не звучат добре там. Ето защо и цялостното ми впечатление от "6" се развали. Въпреки това албумът е в пъти по-добър от предшественика си и определено връща Amatory в играта. Засега.

+ + + + +
Нова доза модерен метъл след 5 години мълчание от една от най-добрите руски банди в жанра.
Цял куп готини, че дори и хитово звучащи композиции.
Много здрав и модерно звучащ инструментал с особено добри електронни включвания.

- - - - -
Върху чистите вокали на Слава определено може да се поработи още.
Няколко чистокръвни пълнежа и две супер скучни песни за финал.
След пет години събиране на материал май се очакваше повече от Amatory.
 
IF YOU LIKE
Naily, Digimortal, Stigmata, Crossfaith, Kambodge, Rashamba, Слот и др.

Автор: Undepth
[6.5/10]

Categories: , , , , , , ,

0 Response for the "Amatory - 6"