TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Amberian Dawn - Innuendo

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, октомври 05, 2015 0 коментара

Стилът: Symphonic/Melodic Power Metal
От/Год: Финландия, 2015
Лейбъл: Napalm Records
Отнема: ~44 минути


Има албуми, за които предварително знам, че ще са добри. Харесва ми така да мога да имам доверие на разни банди, че когато и да издадат нещо, то ще е хубаво. Amberian Dawn е една такава група, а "Innuendo" е поредният им албум, с който оправдават доверието ми. Първокласен мелодичен пауър метъл с дамски вокали и приказно красиви мелодии. И като казвам "приказно", не използвам думата случайно - просто защото в целия този албум има нещо, магично, приказно и театрално - точно както имаше и в "Magic Forest".

Доверието ми в групата се оправда още в самото начало с бързата "Fame & Gloria" (и супер зарибяващия припев "We're fighters, we're reckless, hey ho, we're so fearless!" и нататък в песни като "The Court of Mirror Hall", скоростната "Rise of the Evil", леко Stratovarius-ката "Chamber of Dreadful Dreams" и сякаш излязлата от саундтрака към "Брилянтин", супер мелодична "Knock Knock Who's There?". С малко по-"прогресив" звучене пък се откроява заглавната "Innuendo", а баладата и този път е само една и тя е "Angelique". Закриващата "Your Time - My Time" също може да мине за балада, но хем не е нещо особено (като изключим доброто соло, само че такива тук има във всеки трак), хем не е и точно балада, а по-скоро "бавна песен". Поне според мен албумът можеше да свърши една песен по-рано, където е симфоничният епос "Symphony №1, Part 1: The Witchcraft", който доста напомня по настроение за песента им "Charnell's Ball". И като си говорим за напомняния, "Ladyhawk" напомня за Nightwish, припевът в "The Court of Mirror Hall" напомня за ABBA, а "Rise of the Evil" напомня за някоя от японските пауър метъл банди, но не смея да кажа точно коя. Но няма кой знае какво значение, защото песните са си готини сами по себе си.

Точно както и очаквах, Amberian Dawn са издали супер мелодичен и изключително приятен за слушане албум. Гласът на Пайви "Капри" Виркунен гали ухото и продължава да е все така нежен, мощен и изящен едновременно, а мелодичният пауър метъл инструментал приляга перфектно на пеенето ѝ. Като добавим и страхотните китарни сола, които някой от китаристите
(предполагам Туомас Сепала) върти в почти всяка песен, "Innuendo" се превръща в задължителен за всеки фен на мелодичния пауър метъл и дамските метъл вокали.

+ + + + +
Супер мелодичен, игрив, леко театрален и зарибяващ.
Великолепна работа на Капри зад микрофона.
Здрав мелодичен пауър метъл инструментал със страхотни китарни сола.

- - - - -
Малко излишен финален трак.
Няколко сериозни прилики с Nightwish и Stratovarius в някои песни.
 
IF YOU LIKE
Delain, Nightwish, Stratovarius, Gwyllion, Helloween, Kotipelto, ABBA и др.

Автор: Testset
[8/10]

0 Response for the "Amberian Dawn - Innuendo"