TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

 • Welcome!

  Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

  For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Skindred - Volume

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, октомври 19, 2015 2 коментара

Стилът: Alternative/Reggae/Dub/Nu Metal
От/Год: Уелс, 2015
Лейбъл: Napalm Records
Отнема: ~43 минути


При Skindred очевидно нищо не се променя. Групата държи едно ниво и за пореден път вади добър албум, който обаче не блести с нещо нечувано. Най-готиното нещо, свързано с Skindred тази година всъщност беше песента "WIldfire" на Crossfaith, в която гостува Бенджи. Но и "Volume" не е лош. И ако харесвате Skindred, е твърдо вероятно да останете доволни и от тази им нова творба. Но ако сте по-скоро неутрални, то смесицата от реге и метъл вече може би няма да ви е чак толкова интересна, колкото беше някога.

Във "Volume" има всичко на всичко 11 песни, ако не броим трите интерлюдии, чиято цел така и не можах да си обясня. Композициите отново са с разнообразно звучене, но все така само малка част от тях са достатъчно енергични, раздвижващи и разкуфяващи - а все пак не е ли това крайната цел на тази музика? Силата на албума е в откриващите сингли "Under Attack" и "Volume", но нататък все нещо ме спираше да стана от стола, да се размърдам, да се разкуфея и да се изкефя максимално. Само "Sound the Siren" загатва, че нещо ще се случи и че ще избухне, но кулминацията ѝ е малко разочароваща.

С идването на втората половина на албума се засмилих, че настроението в "Volume" доста ми напомня за това от "Babylon" и "Union Black", но като имаме предвид, че звученето на групата почти не се е променило, може би това е нормално. По-важното в случая е, че в тази половина също има нелоши тракове като готиния алтърнатив "Saying It Now" и "Straight Jacket", но след тях така и не се случва нищо по-добро. Безсмислените интерлюдии "II" и "III" са напълно пренебрежими, а "No Justice" и "Stand Up" така и не разгръщат заложения в тях потенциал. Закриващата "Three Words" пък е толкова скучна и суха, че чак е досадна.

Накратко - Skindred са се справили добре, но не изненадват никого. Дори големите хитове в албума не са нещо супер велико, но пък за сметка на това създават настроение и не са онзи типичен алтърнатив, който 90% от групите сякаш правят по калъп. Феновете също би трябвало да останат доволни, тъй като Skindred им дават още от това, което харесват. А така рядко може да се сбърка.


+ + + + +
Приятен за слушане, създаващ настроение албум.
За пореден път - добре направена смесица от алтърнатив метъл и реге.
Няколко хитово звучащи трака, на които може да надуете колоните и да се пораздвижите.

- - - - -
Ако някой е изненадан от нещо в този албум, да ми се обади.
Безсмислени, напълно пренебрежими интерлюдии.
Няколко сухи, скучновати парчета, в които Бенджи звучи направо досадно.
 
IF YOU LIKE
Dub War, Fear Nuttin Band, Kontrust, RATM, Nonpoint, (həd) p.e., Ill Niño и др.

Автор: Undepth
[6/10]

2 Response for the "Skindred - Volume"

 1. Анонимен says:

  Спрете се с тия негри бе грантаджий!! Що не писахте за албумът на ПАНТЕРА?? Щото няма негри ли??

 2. Анонимен says:

  Предимно за това ще да е...

  Иначе тази година случайно попаднах на Skindred на една от сцените във Вакен (нещо ми доскучняха Amorphis и рекох да се поразходя). Ако им бях фен, сигурно щях да си махна главата там - страшна енергия и връзка с публиката имат тия пичове, който ги харесва, нека да посети техен концерт при възможност.

  И едно въпросче - за новия Стратовариус ще има ли нещо?