TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Skindred - Volume

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, октомври 19, 2015 2 коментара

Стилът: Alternative/Reggae/Dub/Nu Metal
От/Год: Уелс, 2015
Лейбъл: Napalm Records
Отнема: ~43 минути


При Skindred очевидно нищо не се променя. Групата държи едно ниво и за пореден път вади добър албум, който обаче не блести с нещо нечувано. Най-готиното нещо, свързано с Skindred тази година всъщност беше песента "WIldfire" на Crossfaith, в която гостува Бенджи. Но и "Volume" не е лош. И ако харесвате Skindred, е твърдо вероятно да останете доволни и от тази им нова творба. Но ако сте по-скоро неутрални, то смесицата от реге и метъл вече може би няма да ви е чак толкова интересна, колкото беше някога.

Във "Volume" има всичко на всичко 11 песни, ако не броим трите интерлюдии, чиято цел така и не можах да си обясня. Композициите отново са с разнообразно звучене, но все така само малка част от тях са достатъчно енергични, раздвижващи и разкуфяващи - а все пак не е ли това крайната цел на тази музика? Силата на албума е в откриващите сингли "Under Attack" и "Volume", но нататък все нещо ме спираше да стана от стола, да се размърдам, да се разкуфея и да се изкефя максимално. Само "Sound the Siren" загатва, че нещо ще се случи и че ще избухне, но кулминацията ѝ е малко разочароваща.

С идването на втората половина на албума се засмилих, че настроението в "Volume" доста ми напомня за това от "Babylon" и "Union Black", но като имаме предвид, че звученето на групата почти не се е променило, може би това е нормално. По-важното в случая е, че в тази половина също има нелоши тракове като готиния алтърнатив "Saying It Now" и "Straight Jacket", но след тях така и не се случва нищо по-добро. Безсмислените интерлюдии "II" и "III" са напълно пренебрежими, а "No Justice" и "Stand Up" така и не разгръщат заложения в тях потенциал. Закриващата "Three Words" пък е толкова скучна и суха, че чак е досадна.

Накратко - Skindred са се справили добре, но не изненадват никого. Дори големите хитове в албума не са нещо супер велико, но пък за сметка на това създават настроение и не са онзи типичен алтърнатив, който 90% от групите сякаш правят по калъп. Феновете също би трябвало да останат доволни, тъй като Skindred им дават още от това, което харесват. А така рядко може да се сбърка.


+ + + + +
Приятен за слушане, създаващ настроение албум.
За пореден път - добре направена смесица от алтърнатив метъл и реге.
Няколко хитово звучащи трака, на които може да надуете колоните и да се пораздвижите.

- - - - -
Ако някой е изненадан от нещо в този албум, да ми се обади.
Безсмислени, напълно пренебрежими интерлюдии.
Няколко сухи, скучновати парчета, в които Бенджи звучи направо досадно.
 
IF YOU LIKE
Dub War, Fear Nuttin Band, Kontrust, RATM, Nonpoint, (həd) p.e., Ill Niño и др.

Автор: Undepth
[6/10]

2 Response for the "Skindred - Volume"

  1. Анонимен says:

    Спрете се с тия негри бе грантаджий!! Що не писахте за албумът на ПАНТЕРА?? Щото няма негри ли??

  2. Анонимен says:

    Предимно за това ще да е...

    Иначе тази година случайно попаднах на Skindred на една от сцените във Вакен (нещо ми доскучняха Amorphis и рекох да се поразходя). Ако им бях фен, сигурно щях да си махна главата там - страшна енергия и връзка с публиката имат тия пичове, който ги харесва, нека да посети техен концерт при възможност.

    И едно въпросче - за новия Стратовариус ще има ли нещо?