TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

The ReAktion - Selknam

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, октомври 15, 2015 1 коментара

Стилът: Alternative/Nu Metal/Electronic
От/Год: Чили, 2015
Лейбъл: Mainia Recordings
Отнема: ~48 минути


The ReAktion е едва втората чилийска банда, на която правим ревю в сайта. Пичовете обаче ги продуцира Сид от Slipknot, който очевидно вижда потенциал в тях, затова с интерес се нахвърлихме дружно върху дебютния им албум "Selknam". Нюхът на Сид не греши, защото в диска наистина има потенциал. Някъде на ръба между алтърнатив/ню метъла, електрониката и индъстриъл рока, "Selknam" може и доста да зарадва феновете на съвременния алтърнатив.

Най-успешните тракове в албума безспорно са тези с повече електроника - не защото съм някакъв бесен фен на електрониката, а просто защото песните без такава звучат малко сухо и прекалено обикновено. На техния фон силно се открояват "10 Steps To Success" със своите недосадни (!) дъбстеп елементи, енергичната "I am Somebody", удрящата с насечен индъстриъл риф "The Network" и закриващата "Enter the Fourth Dimension". В "The Lie That You Believe" пък електрониката е на по-заден план, но това е песен с голям хитов потенциал и ако бях на тясно място, определено щях да извадя нея като сингъл вместо еднообразната "Synchro". "Across the Universe" звучи като песен, с която могат да се похвалят, като бих включил в това число и малко по-прогресарски звучащата "Cycles and Shapes", която обаче се разгръща чак след средата си.

"Selknam" е готин дебютен албум, в който сякаш дочувам по нещо от много други банди - Korn, Starset, Static-X, Enter Shikari, та ако щете дори и малко Dead by April в най-модерно звучащите пасажи. Това автоматично означава, че албумът е достатъчно разнообразен, за да имате подобаващо голям избор по време на слушане. И макар да си личи веднага, че The ReАktion си имат трески за дялане, ви препоръчвам да им хвърлите ухо, защото групата наистина загатва за голям потенциал и може да ни изненада с нещо голямо в идните години. Но засега можем само да гадаем и да се надяваме.


+ + + + +
Достатъчно разнообразен албум, в който феновете на по-"модерните" жанрове има какво да намерят.
Много добре като за дебют, особено с толкова потенциал, събран на едно място.
Електрониката е водеща сила и благодарение на нея нещата се получават.

- - - - -
Електрониката е водеща сила и без нея нещата нещо-нещо не се получават.
Някои по-сухи, еднообразни и обикновени парчета, в които го няма "уау" факторът.
Още много видими трески за дялане.
 
IF YOU LIKE
Starset, Korn, Static-X, Linkin Park, Enter Shikari, Deftones, Red и др.

Автор: Stahley
[7/10]

1 Response for the "The ReAktion - Selknam"

  1. Similar to Static-X?... Doubt it...