TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Deuce - Invincible

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, ноември 19, 2015 0 коментара

Стилът: Alternative/Rap Rock/Metal
От/Год: САЩ, 2015
Лейбъл: Better Noise Records
Отнема: ~62 минути


Между Deuce и бившите му колеги от Hollywood Undead явно продължава да има напрежение, особено ако съдим по някои от текстовете в новия албум на Deuce, които очевидно са насочени към HU ив частност Da Kurlzz. Не ми се навлиза в жълти подробности около това кой какво е направил, казал, туитнал и коя лирика точно за кого се отнася, затова започвам директно с важното за нас - музиката.

Това, което прави Deuce в наши дни, вече доста се различава от Hollywood Undead. Все още можем да го наречем "рап рок", но доста по-китарно ориентиран, с повече елементи на алтърнатив и други стилове. Така например, докато представителният сингъл "Bad Attitude" и "My Buddy" са си рап рок, "Catch Me If You Can" избива на поп-пънк, а "Pull Me Under" и "It's Alright, It's Okay" - директно на пънк рок а ла "The Offspring". "Nightmare" пък е с по-алтернативно и тежко звучене и поне според мен е най-добрият трак в албума. С по-алтернативно звучене се открояват още "Miracle", "Famous" и "Bleed", а по-лекички са само мелодичната "Do You Think About Me?" и закриващата "Thank You".

В интерес на истината не съм сигурен дали албумът изобщо се води официално излязъл. На Deuce просто му писна да чака и да се занимава с легалните пречки за издаването му и затова го пусна сам безплатно в интернет песен по песен. Което е супер за нас, които сега го слушаме, но може да му донесе доста проблеми с лейбъли, издатели, дистрибутори и прочие. Важното е, че вече знаем как изглежда и звучи "Invincible" и поне на мен ми се струва, че феновете трябва да останат доволни от чутото. Промени има и те изглежда са за добро. Можем обаче само да гадаем за официалния статут на албума.


+ + + + +
Най-сетне нов материал, с освежено, по-китарно ориентирано звучене.
По-отчетливи елементи на алтърнатив, метъл, поп-пънк и пънк рок.
Няколко хитово звучащи трака.

- - - - -
Някои по-безлични/скучновати/пълнежни тракове.
Продукцията сякаш е различна в някои песни.
Все още не е ясно какъв е официялният статут на този албум.
 
IF YOU LIKE
Hollywood Undead, Falling In Reverse, Linkin Park, TFK, From Ashes To New др.

Автор: Undepth
[7/10]

0 Response for the "Deuce - Invincible"