TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Epic Death - Witchcraft

Posted by Today's Metal Crew On вторник, декември 01, 2015 0 коментара

Стилът: Melodic Black Metal/Black'n'Roll
От/Год: САЩ, 2015
Лейбъл: -
Отнема: ~45 минути


Не се подлъгвайте по евтинярската обложка - Epic Death не звучат чак толкова евтино.  Даже, ако трябва да съм честен, звучат учудващо добре, особено като за сравнително нова банда, която не е много популярна извън родния си Тексас. Те правят модерно звучащ блек метъл, очевидно вдъхновен от банди като Dimmu Borgir, Behemoth и Cradle of Filth, но нито чак толкова "блек", нито чак толкова симфоничен.

Албумът започва с "Hide" - песен, която може да ви даде обща представа за това, което можете да очаквате нататък в "Witchcraft". Освен клавишно ориентиран блек обаче в него може да попаднете на по-"дет" звучащи песни като "The Vendetta", песни с леки фолк елементи като "Dragon's Blood" с нейния изненадващо зарибяващ мелодичен припев, или... кавър на "Poison" на Alice Cooper. От тракове като "Eye of the Storm" пък няма особена полза, но за сметка на нея, закриващата "Incantation of Epic Death" ни показва една по-различна страна на Epic Death, с която да се доубедим, че чистите вокали им отиват.

За момента Epic Death не показват нещо, което не сме чували досега на тази сцена, но усещам, че в тях се крият способности и талант, които биха могли да се развият с времето. Китарната им работа има нужда от подобрение, барабаните все още са еднообразни, клавишните звучат малко евтино, вокалите също могат да се разнообразят с още чисти, а самите композиции не звучат кой знае колко оригинално и впечатляващо. Въпреки това албумът заслужава да му се хвърли някое и друго ухо, а кариерата на групата да се следи. Но ако и следващият им албум има гъз на обложката, надали изобщо ще си направя труда да го чуя.


+ + + + +
Любопитен подход към съвременния блек метъл.
Няма крещящо лоши композиции.
Чистите вокали - там, където ги има - разнообразяват по много добър начин.

- - - - -
Има мегдан за подобрение в почти всички звена.
Нищо кой знае колко оригинално или нечувано.
Подлъгващо евтинярска обложка, която ще има по-скоро обратния на желания ефект.
 
IF YOU LIKE
Dimmu Borgir, Cradle of Filth, Satyricon, Behemoth, Dekadenz др.

Автор: Undepth
[5.5/10]

0 Response for the "Epic Death - Witchcraft"