TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Delain - Lunar Prelude (EP)

Posted by Today's Metal Crew On петък, февруари 05, 2016 0 коментара

Стилът: Symphonic/Gothic Metal
От/Год: Холандия, 2016
Лейбъл: Napalm Records
Отнема: ~36 минути


Delain са готина група. Още от първия им албум си личеше, че ги чака добро бъдеще, с "April Rain" това стана ясно на всички, а след "The Human Contradiction" ги видяхме и в София. Е, така и не изпяха нито един от хитовете си и някои леко подремнаха на сета им, но пък за сметка на това, въпреки очевидната умора, излязоха и се снимаха с тълпите фенове, раздаваха автографи и си бъбреха с народа. Знаете ли обаче кога излезе последния им албум? През 2014-та. Да, времето лети. Затова беше време за нещо ново.

"Lunar Prelude" си е залъгалка, но ние не се сърдим. EP-то е дълго почти 36 минути, в които обаче има само две нови песни, а останалото време е запълнено с живи изпълнения, един презаписан трак и една симфонична версия. Единият нов трак е хитовият "Suckerpunch", но "Turn the Lights Out" определено ми харесва повече. "Suckerpunch" е радио хит и това е окей, но "Turn the Lights" е наистина красива песен с много зарибяващ припев и силни симфонични и електронни включвания. Не знам дали не прибързвам, но песента толкова ми допада, че я слагам в списъка си с любими на Delain изобщо.

Сякаш за подсещане, че Delain не харесват електрониката от вчера, идва и новата версия на "Don't Let Go". Първоначално се учудих за какво им е нова версия на нова песен, но след като я сравних с оригинала, разликата се усети - в новата версия звукът е по-изчистен и със засилени високи тонове. Тъпото е, че сега ми се струва, че целия "The Human Contradiction" е приглушен, а изобщо не бях усетил нещо подобно досега.

За живите изпълнения няма какво толкова да се каже, освен че звучат като записани в студио. Публиката почти изобщо не се чува, а специално в "Stardust" се чува един дебел електронен лийд, който трудно се откроява в студийната версия. Помните ли колко беше яко, като го чухме в София? Какво? Момент, че ми говорят в слушалката. Какво викаш, Енгибаре? Как така не са го свирили в София? Това им беше водещото парче от актуалния им по онова време албум, как да не са го изсвирили?! Верно? Е как? Ха стига бе. Баси. Ми аре пък да дойдат пак и да го изсвирят, каква е тая недовършена работа?!


+ + + + +
Приятна залъгалка, докато чакаме да се появи цял албум с нов материал.
Своеобразно представяне на новата китаристка и новия барабанист със студийна работа.
Двете нови песни звучат много хитово и дават надежди за много силен бъдещ албум.
Хубаво е да чуем "Stardust" на живо поне под някаква дигитална форма.

- - - - -
Две нови песни от траклист с 8 е малко разочароващо.
 
IF YOU LIKE
Within Temptation, Lacuna Coil, Nightwish, Epica, Xandria и др.

Автор: Testset
[N/A]

Categories: , , , , , , , ,

0 Response for the "Delain - Lunar Prelude (EP)"