TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

From Ashes To New - Day One

Posted by Today's Metal Crew On сряда, февруари 17, 2016 1 коментара

Стилът: Nu Metal/Rap Rock/Electronic
От/Год: САЩ, 2016
Лейбъл: Eleven Seven Music
Отнема: ~37 минути


Следя FATN откакто пуснаха първата си демо песен преди малко повече от 2 години и откакто имаха 50-ина харесвания на FB страницата си. Популярността им обаче нарасна главоломно за изключително кратко време и днес страницата им има близо 100 хиляди харесвания, а групата има зад гърба си турне с Papa Roach и 5FDP, при това още преди да е издала дебютния си албум! Ето затова не е чудно, че FATN подписаха с голям лейбъл за издаването на "Day One" и че се очертават като новото голямо име в този жанр, редом с групи като Thousand Foot Krutch, Deuce и Hollywood Undead.

Стилът на FATN е смесица от рап рок, ню метъл, електроника и дори малко метълкор - много удобна комбинация за успех в наши дни. Групата разчита на двама вокалисти - Крис Мъсър се е заел с пеенето и екстремните вокали, а Мат Брандибери рапира, като задълженията им са поделени почти по равно. Повечето песни следват горе-долу една и съща формула, но всеки си има свой чар и така до голяма степен се прогонва чувството за еднообразие. Големите хитове се открояват лесно - те определено са "Through It All", малко по-електронната "Farther From Home" и закриващата "You Only Die Once". Хит със сигурност щеше да бъде и "My Fight", но по някаква причина първата им песен не е намерила място в дебютния албум.

Прави впечатление, че като цяло "Day One" е малко по-лек от това, което групата беше заложила в началото. Крещящите вокали са разочароващо малко и поне аз 100 пъти бих поставил във финалния траклист песен като "My Fight" вместо биещата на слабичък Linkin Park "Breaking Now", още по-слабата "Every Second", или дори неразвитата откъм потенциал "Shadows", която пък доста напомня за Hollywood Undead.

Това, накратко, е и основният проблем в така дълго чакания от мен дебют на FATN - прекалено е лек и определено групата има "в буркани" доста по-добри песни, които можеше да остави във финалния продукт. Дано поне са ги оставили настрана за евентуалния втори албум и дано той е с нужната му една идея по-тежък. Макар че и в този си вид "Day One" далеч не ме оставя недоволен. Особено когато в него има песни като "Farther From Home", "Through It All", "Face the Day" и "You Only Die Once".


+ + + + +
Обещаващ дебют от група, която очевидно тепърва ще се налага като голямо име.
Много свежа комбинация от алтърнатив, рапкор, рап рок, ню метъл, електроника и мааалко метълкор.
Почти всички песни имат собствен чар и се "поемат" доста леко.
В по-тежките композиции много им се получават нещата. 

- - - - -
Много по-лек, отколкото би му отивало да бъде.
Няколко пълнежни трака, на чието място можеше да има вече доказано по-добри.
 
IF YOU LIKE
Hollywood Undead, Deuce, Linkin Park, TFK, Richy Nix, Avery Watts, Manafest и др.

Автор: Testset
[7/10]

Categories: , , , , , , , , , ,

1 Response for the "From Ashes To New - Day One"

  1. Stako says:

    *proceeds to miss the times when he really liked Hollywood Undead*