TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

After The Burial - Dig Deep

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, март 21, 2016 0 коментара

Стилът: Metalcore
От/Год: САЩ, 2016
Лейбъл: Sumerian Records
Отнема: ~39 минути


На After The Burial никак не им беше леко в последно време. Китаристът им Джъстин Лоу не успя да се справи с параноята си и след като обяви напускането си с параноичен пост във фейсбук, изчезна. Не след дълго бе открит мъртъв (вероятно самоубйство) и с това се появи въпросът дали After The Burial ще продължат да правят музика без него. Отговорът беше даден максимално бързо и ето, че днес пред нас е "Dig Deep" - новият албум на групата.

Отварящата "Collapse" задава настроението и звученето за целия албум с изключително ниско настроени китари, типични най-вече за джент-групите, агресивни ревове, насечени рифове и малко по-технични втори китари. Смазващият брейкдаун в края ѝ дава път на "Lost in the Static" - много странен трак, в който ритъм китарата нарочно държи една и съща нота през цялото време, а резултатът е неочаквано смазващ. "Deluge" леко разчупва нещата с по-динамична китарна работа, докато "Heavy Lies the Ground" вдига оборотите двойно и заедно с дори още по-бързата "The Endless March" са сред най-тежките и най-добри откъм китарна работа композиции в албума. За финал "Sway of the Break" ни изпраща с малко повече мелодичност.

"Dig Deep" няма да ви предложи нещо неочаквано, но със сигурност ще успее да ви разкуфее и нахъса, дори да сте скептично настроени към този жанр. Албумът изглежда простичък, но това изобщо не му пречи да е повече от задоволителен, като не го казвам само от някакво криворазбрано уважение към трагедията, сполетяла групата. Такова със сигурност изпитвам, но не то е главната причина "Dig Deep" да ми допадне чак толкова. Както се казва - добрият резултат в случая е постигнат с "много леки движения".
+ + + + +
Бързо стъпване на крака след трагедията, която сполетя групата.
С леки движения са сътворени няколко смазващи композиции.
Огромни дози енергия, хъс, агресия и тежест.


- - - - -
Нищо кой знае колко изненадващо като цяло.
Еднаквеещите ритъм китари дават усещане за еднообразие.

 
IF YOU LIKE
Within The Ruins, Veil of Maya, Erra, Structure, Elitist, Born of Osiris и др.

Автор: Stahley
[7/10]

Categories: , , , , , , ,

0 Response for the "After The Burial - Dig Deep"