TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Candlemass - Death Thy Lover (EP)

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, юни 13, 2016 0 коментара

Стилът: Doom Metal
От/Год: Швеция, 2016
Лейбъл: Napalm Records
Отнема: ~25 минути


Чакаме, чакаме и ето на - докато Лейф Едлинг ни запълва времето със страничните си проекти, някак успя да вмести и Candlemass. Като оставим драмите настрана, нещо важно се случи - Матс Левен е пълноправен вокалист и ще има цял нов албум под марката с неговото име. Заслужаваше го и накрая го получи. Но тук няма да правим анализ на роднинско-приятелските взаимоотношения назад в годините, нито ще пъшкаме по какъв бил Messiah, а ще погледнем какво ни предлагат към днешна дата шведските полуветерани. А то е заготовката за предстоящия албум.

В "Death Thy Lover" има 4 песни с различна идентичност. И ако трябва да се съди по някоя, че "това ще е линията на партията", няма да е правилно. Началото е с едноименната и най-скоростна композиция - подход, следван в доста от албумите назад, с ударно начало и с мощ, лъхаща отвсякъде. Композиция, подходяща да е отваряща и сега, и преди 20 години. "Sleeping Giants" сваля една дуум предавка назад, за да ни покаже цялата красота на жанра, с по-малко мелодия за сметка на класическия риф и с перфектна комбинация от гласа на Матс Левен и ниско настроените китари. Когато припевът ви затъпче по главите, ще разберете какво имам предвид. "Sinister N Sweet" пък следва линията на предшественичката си с подобния ритъм, но за разлика от нея тук по-запомняща се е акустичната ѝ част. Накрая, както в последно време се случва в албумите на Лейф (почти съм убеден и че когато новият види бял свят, ще е същото), последната песен има за цел да контрастира на другите. Обикновено или е най-бавната, или най-тежката, или просто най-странната. В нашия случай "The Goose" e и трите, а за капак - и инструментал. Просто страхотно изживяване. Нещо, което друга група в този стил никога не е могла да поднесе. Не и по този вдъхновяващ начин.

От години чакам да се родят заместниците на Candlemass и не че няма супер добри опити, но явно летвата за тези трийсет и кусур години е вдигната ужасяващо високо. Ако слагахме оценки на EP-тата, това чудо щеше да отнесе доста висока такава. Сега обаче важното е, че отваря сериозен апетит за бъдещия албум.


+ + + + +
Много сила, много мощ, много истински Candlemass.
Четири песни, които няма как да те оставят равнодушен.
Перфектна основа за очакванията към предстоящия албум.


- - - - -
Какви минуси, лято е, да гледаме положително!

IF YOU LIKE
Black Sabbath, Avatarium, Krux и др.

Автор: Nightice
[N/A]

Categories: , , , , , ,

0 Response for the "Candlemass - Death Thy Lover (EP)"