TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Tanzwut - Schreib es mit Blut

Posted by Today's Metal Crew On сряда, юни 01, 2016 0 коментара

Стилът: Folk Metal/NDH
От/Год: Германия, 2016
Лейбъл: AFM
Отнема: ~52(+4) минути


Tanzwut станаха доста продуктивни в последно време, като количеството не изглежда да пречи на качеството, особено ако вземем предвид предишния им албум "Freitag der 13". Но докато той бележеше по-сериозно връщане към NDH жанра, "Schreib es mit Blut" разчита на повече "средновековен" фолк рок и метъл. Електроника все още има тук и там, но вече далеч не е така преобладаваща. Заглавието на албума пък е очевидна препратка към "Фауст", така че можеше да се очаква и малко повече театралност и специфичен изказ. За добро или зло обаче текстовете са на немски, затова няма да задълбавам в тях.

Началото на албума е повече от убедително със заглавната "Schreib es mit Blut", почти пънкарската "Steig Ein", мрачната "Bruder Leichtsinn" и малко по-електронната "Chaos". Темпото е учудващо бързо и стига пика си в "Geteert und Gefedert". След нея идва бавничката, но учудващо хубава и емоционална "Stille Wasser", която разби мнението ми, че Tanzwut не могат да правят добри бавни песни. Електрониката се завръща в "Hahnenkampf", която определено ще се услади най-вече на NDH и Rammstein феновете. NDH дух носят още "Bleib bei mir" и закриващата регулярното издание "Neue Ufer", а като втора балада се явява "An den Klippen". Като бонус е оставена пък версия на "Stille Wasser", в която гостува наскоро напусналата вокалистка на Leaves' Eyes - Лив Кристин.

Най-хубавото е, че и този път Tanzwut са успели да се откроят от пълчищата германски фолк рок банди с гайди. Дори когато правят прекалено типични за жанра композиции, модерният звук, плътните тежки китари, добре озвучените барабани и яркият бас просто доставят едно ниво повече удоволствие от слушането. Още малко електроника може би нямаше да навреди, но вече знаем, че Tanzwut не обичат да се повтарят и пробват нещо различно всеки път. Затова и продължаваме да ги слушаме с интерес след толкова години.


+ + + + +
Количеството албуми от Tanzwut в последно време очевидно не пречи на качеството в тях.
Преобладаващо бързо темпо, настроение и без очевидно слаби тракове.
Модерен звук, здрави китари, тук-там малко добре вписваща се електроника.
Открояващо се добри NDH-вдъхновени песни и една наистина добра балада.

- - - - -
Няма да спра да твърдя, че на Tanzwut им трябва повече електроника.
Макар и добри сами по себе си, много от песните са лесно забравими.

IF YOU LIKE
In Extremo, Subway To Sally, Schelmish, Saltatio Mortis, Schandmaul и др.

Автор: Testset
[7/10]

Categories: , , , , , , , , , ,

0 Response for the "Tanzwut - Schreib es mit Blut"