TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

A Day To Remember - Bad VIbrations

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, септември 01, 2016 0 коментара

Стилът: Metalcore/Pop-Punk/Post-Hardcore
От/Год: САЩ, 2016
Лейбъл: ADTR Records
Отнема: ~42 минути


Все още няма друга банда, която да съчетава така добре и с такава лекота поп-пънк и метълкор, пост-хардкор и пънк рок. А не е като да не се опитват - редица банди свирят в подобен стил, но или звучат прекалено лигаво, или насилено, или и двете. Поне за мен дори самите ADTR не направиха нещо супер запомнящо се в "Common Courtesy", но за сметка на това има много за запомняне в "Bad Vibrations".

Новият албум е пълен с хитове, като има поне по един хит за всеки от видовете фенове. най-напред феновете на тежките ADTR бяхме зарадвани от свръхенергичната "Paranoia", след това от опитващата да се хареса на всички, но далеч не толкова яка "Bullfight", а по-нататък "Bad Vibrations" и своеобразният урок по пънк рок "Naivety", в която ADTR ни казват с какво ги плаши остаряването. Сред скритите диаманти в албума определено влизат тежката, среднотемпова и някак епична "Reassemble", приятният поп-пънк "We Got This" и мелодичният пънк рок с мощен брейкдаун в края "Same About You". "Turn Off the Radio", встрани от изтърканите си припев и заглавие, също звучи добре, макар и доста да напомня на някои от "младежките" пост-хардкор банди от типа на Falling In Reverse. От двете балади пък, "Justified" и "Forgive and Forget", в първата определено има повече сила - дотолкова, че почти не прилича на балада.

ADTR са една от групите, които до известна степен опитват да се харесат на всички и така в опитите си да им угодят често вкарват в албумите си лесно забравими песни. За мен, например, "Exposed", колкото и да е тежка, губи инерцията си след силното си метълко начало, а "Bullfight" звучи като прекалено насилен опит за хит и може би затова най-малко ме грабна от всички предварително пуснати парчета. Хубавото обаче е, че "Bad Vibrations" като цяло е приятно тежък и още по-приятно хитов. Пичовете звучат напълно освободено, искрено и емоционално, като това си личи силно и в текстовете им, в които този път има неочаквано голямо количество... мъдрост. Явно ADTR наистина са поостарели. Но явно е и за добро.


+ + + + +
Много енергичен, искрен, директен и супер приятен за слушане албум.
Все още най-добрата комбинация от поп-пънк, пънк рок, метлъкор и пост-хардкор се прави от ADTR.
Първокласна продукция, с особено внимание върху водещата роля на китарния звук.
Една сурия хитове за всеки вкус и още толкова скрити диаманти.

- - - - -
Няколко композиции не са нещо повече от "окей".

IF YOU LIKE
Close Your Eyes, Rise Against, Silverstein, The Offspring, Parkway Drive и др.

Автор: Testset
[8/10]

0 Response for the "A Day To Remember - Bad VIbrations"