TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Leaves' Eyes - Fires in the North (EP)

Posted by Today's Metal Crew On сряда, септември 07, 2016 0 коментара

Стилът: Gothic/Folk Metal
От/Год: Германия, 2016
Лейбъл: AFM
Отнема: ~64 минути


Ми... не. Светът няма нужда от Leaves' Eyes в този вид. Не че бандата беше блестяща и с Лив Кристин, но тя поне имаше специфичен глас и вярна фенбаза. Не знам и какво точно се случи, за да се разделят с групата, но не ме и интересува - кой на кого изневерил, кой кого прецакал, кой какво направил в семейство Крул. Въпросът обаче е, че това се отразява негативно на Leaves' Eyes, които тъкмо бяха направили добър албум. Но докато Лив далеч не беше перфектната вокалистка, то новата фронтдама Елина изобщо не се вписва добре и е истинско мъчение за ушите.

Първо, това вече изобщо не прилича на Leaves' Eyes. Оптимистично ще е да кажем, че групата го кара "на изпарения", защото вече и тях ги няма. "Fires in the North" звучи като тъжен последен напън на една група да покаже, че още има какво да даде на света, когато това не изглежда да е така. Адмирации за това, че Крул и компания не се отказват, но ми се струва, че Leaves' Eyes просто не искат да приемат реалността и само отлагат неизбежния си край. Новата песен "Fires in the North" беше последното, за което мислех да се хвана, че току-виж реша да дам още един шанс на Leaves' Eyes в новия им състав, но единствената нова песен в това EP - заглавната - е в най-добрия случай посредствена. Елина пее правилно, но има необяснимо дразнещ глас и от насиленото ѝ сопрано може лесно да те заболи глава. Александър Крул пък ръмжи без да си дава много зор, защото явно и на него нещо отвътре му подсказва, че Leaves' Eyes вече е загубена кауза.

Останалите песни в EP-то са никому ненужна акустична версия на заглавния трак и три презаписани стари песни, с които Елина би трябвало да покаже, че се справя по-добре от Лив. Е да, но се справя по-зле от Лив. "Edge of Steel" ме кара да настръхвам като звук от нокти по черна дъска, а в допълнение с нелепото видео и още по-нелепите пози на Елина, просто се чудя как успявам да слушам тази песен вече за четвърти път. Новите "Sacred Vow" и "Swords in Rock" са малко по-добре, но... малко. И не са по-добри от старите.

Очаквам, че Leaves' Eyes все пак ще издадат и дългосвирещ албум и отсега ми става тъжно за групата, в която всички ще се чудят как може да има толкова много негативни ревюта. Разбира се, това е само прогноза и много ще се радвам Leaves' Eyes да ме опровергаят, но просто не ми се вярва. В това EP възможностите на групата се виждат прекалено ясно и не мога да си представя как тя би успяла да издаде нещо, което да си заслужава слушането (да не говорим за парите). Като цяло - много, много тъжно.


+ + + + +
Групата още съществува и прави похвални опити да се задържи на сцената.

- - - - -
Само една нова песен, която даже е посредствена.
Някога могъщият Александър Крул вече ръмжи много уморено.
Абсолютно отвратителен китарен звук
Новите версии на старите песни далеч не са по-добри от оригиналите.

IF YOU LIKE
Xandria, Sirenia, Edenbridge, Visions of Atlantis, Krypteria и др.

Автор: Undepth
[N/A]

Categories: , , , , , ,

0 Response for the "Leaves' Eyes - Fires in the North (EP)"