TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Dead End Finland - Slaves to the Greed

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, октомври 03, 2016 0 коментара

Стилът: Modern MDM/Electronic
От/Год: Финландия, 2016
Лейбъл: Inverse Records
Отнема: ~42 минути


Славата на модерния мелодет лека-полека отмина, но пък Dead End Finland продължават да се справят добре в жанра. В "Slaves to the Greed" финландците даже са направили неочакван напредък с подобрена продукция, засилена употреба на електронни елементи и така нужното им по-голямо разнообразие в композициите. Албумът е по-мрачен, по-изпипан и по-"модерен", но въпреки това не изненадва кой знае колко. За това определено оказва влияние и фактът, че предварително бяхме чули повече от половината албум в YouTube. Все още не съм сигурен защо.

Винаги съм подхождал с очаквания към албумите на Dead End Finland, но след предишния албум просто спрях - тази група всеки път имаше някакъв проблем и Все нещо пречеше на удоволствието от слушането. Така например предишният албум беше добър, но с толкова гадна продукция, че просто се отказах по средата. Затова и сега подходих без очаквания, но с надежда, че поне продукцията този път ще е по-добра - и поне това е факт. Може би за пръв път откакто ги следя, Dead End Finland са издали албум, който мога да чуя без да има постоянен дразнещ фактор в звука. Това обаче е само началото - трябваше да проверя и дали съдържанието е на ниво.

"Slaves to the Greed" започва в средно темпо с мелодичните "Through the Echoes, Future & Past" и "Inside the Void". С излишно едноминутно интро започва пък големият хит в албума - "Fragments of the Innocent". Темпото отново е средно, но мелодиите са мрачни и завладяващи, китарите - тежки, а електронните бийтове в средата придават един много готин кибер отенък на песента. Клавишните игреаят сериозна роля и в другата най-добра композиция в албума - "Nightfall". Малко след средата с повече сила блестят "Screaming Back To Hell" и бавната и насечена "The Devil Inside Me". Идея си нямам обаче кой е решил, че е добра заглавният и затварящ трак "Slaves to the Greed" да звучи по този ужасен, почти неслушаем начин.

Dead End Finland безспорно са готина банда със свежи идеи, но дори с настоящите си "подобрения" нещо продължава да ѝ липсва. Добрите песни се открояват прекалено много пред лесно забравимите пълнежи, макар и да няма повече от две откровено слаби композиции. Dead End Finland правят добра музика, но и преди сме си говорили, че това не е достатъчно на днешно време. В повечето песни в "Slaves to the Greed" липсва грабващият елемент, а звукът, бил той и подобрен, оставя мегдан за доста подобрения.


+ + + + +
Добра смесица от модерен мелодет и електроника с два открояващи се хита.
Открояващо се добри чисти вокали, даващи тон за много мелодични припеви.
Спешните подобрения в продукцията са направени.

- - - - -
Голям брой нелоши, но лесно забравими композиции, в които липсва грабващият елемент.
Повече от половината албум вече се лее онлайн по някаква причина.
Звукът, макар и подобрен, може да се пипне още.

IF YOU LIKE
Cipher System, Kiana, Tracedawn, Emergency Gate, Fear of Domination, Sybreed и др.

Автор: Testset
[6.5/10]

0 Response for the "Dead End Finland - Slaves to the Greed"