TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Dangerkids - Blacklist

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, февруари 23, 2017 1 коментара

Стилът: Nu Metal/Post-Hardcore
От/Год: САЩ, 2017
Лейбъл: Paid Vacation Records
Отнема: ~39 минути


Дали защото слушах този албум чак след като Linkin Park вече се бяха изтропали (одрусали крушата, стоварили самосвала, обезпацулили) върху феновете си с "Heavy", или поради друга причина, намерих този втори студиен албум на Dangerkids за особено добър. Групата е израснала много от дебютния си албум досега и "Blacklist" е един модерен, зрял, изненадващо добър ню метъл албум. Всъщност, той е смесица между ню метъл, алтърнатив, пост-хардкор и метълкор, което много добре го приближава до по-младата аудитория, която, разбираемо, надали изпитва чак такава голяма носталгия по ню метъла отпреди 15 години.

Dangerkids са млади, свежи и пълни с енергия, като всичко това се отразява и в музиката им. Синглите "Kill Everything" и "Things Could Be Different" дават идеална обща представа за звученето на албума и смесването на жанрове в него, а песни като "Blacklist" и "Crawl Your Way Out" залагат на по-директни и солидни дози алтърнатив и ню метъл в духа на Linkin Park от едно време. С повече метълкор и пост-хардкор се открояват най-вече "Summoner's Rift" и може би до известна степен "Glass on Water" и "Ghost in the Walls". Прекалено бавни, за да предизвикат някаква сериозна емоция пък са доста слабичката откъм текст "Inside Out" и "Nothing Worth Saving". Единствената неоспорима балада в албума пък e акустичната "Invincible Summer", която, учудващо поне за мен, взе, че се оказа много приятно меланхолична. Уж не харесвам подобни "младежки" scene kid баладки, но в тази... има нещо. Може би искреност?

Rise Records могат да си ядат ушите, защото изпуснаха Dangerkids преди време и ето, че сега вместо тях продължават да държат купища еднакво звучащи банди, за които на малцина им пука. Пред Dangerkids си личеше, че има бъдеще още в дебютния им албум и сега това си личи дори още по-силно. Остава само наистина да израснат и като музиканти, и като личности, и като възраст, да се отърсят от напълно ненужните поп-пънк влияния и лигавите текстове и всички ще спечелят от това. Дано само не хванат грешния път и не се превърнат в някоя помия от сорта на Falling In Reverse или Palisades...


+ + + + +
Свежо, младежко звучене, с нотка на носталгия по добрия стар ню метъл.
Повече зрялост в композиционния процес и по-добра продукция от дебютния албум.
Кратък, стегнат албум, в който даже нямат достатъчно време да сбъркат big time.
Жените-барабанисти са рядкост, камо ли пък толкова добри.

- - - - -
По-бавните тракове са абсолютно безлични и не предизвикват никаква емоция.
Определено има още накъде да се израства във всички аспекти.
Доста тийн лигоч в някои от текстовете.

IF YOU LIKE
From Ashes To New, Linkin Park (докато ставаха), OM&M, Falling In Reverse и др.

Автор: Stahley
[7/10]

1 Response for the "Dangerkids - Blacklist"

  1. Анонимен says:

    Първият им албум ми хареса, макар да имаше какво още да се желае. Тук поне спрямо двата сингъла, нещата също звучат обещаващо.