TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Ultra Vomit - Panzer Surprise!

Posted by Today's Metal Crew On петък, април 21, 2017 0 коментара

Стилът: Groove/Heavy/Grind/Comedy
От/Год: Франция, 2017
Лейбъл: Verycords
Отнема: ~39 минути


Ultra Vomit отдавна не се бяха появявали и дори не бях разбрал, че ще издават нов албум. Знаех обаче, че обичат да се бъзикат с де що стил намерят, само че "Panzer Surprise" вдига нивото, като в него всяка песен е вдъхновена от стиловете на различни групи. Песните са сравнително кратки, като в рамките на по-малко от 40 минути се побират цели 22 песни, което обаче не е учудващо като имаме предвид, че Ultra Vomit някога бяха грайндкор банда. Ако не сте ги слушали оттогава обаче, ще ви чака изненада.

Най-върлите метъл фенове може би ще разпознаят в чий стил е всяка една от песните в "Panzer Surprise!", но най-ярките примери определено са с Rammstein ("Kammthaar"), Iron Maiden ("Evier Metal"), Judas Priest ("La bouillie II"), Pantera ("Pink Pantera"), AC/DC ("Jésus") и Gojira ("Calojira"), а дет метъл и грайнд феновете може би ще се сетят на кого приличат двата последователни грайнда "La ch'nille" и "La bouillie III". Можете да чуете напълно свободно и безплатно целия албум с всички въпросни песни в плейлиста в YouTube, за да не ви запълвам текста с десетки линкове.

"Panzer Surprise!" е комедиен албум, но това изобщо не му пречи да бъде пример за разнообразие и умения в поне половин дузина метъл жанрове. Хеви, груув, индъстриъл, дет, грайнд, хард рок - каквото ви душа иска. Естествено, няма как да очаквате и бясна креативност (макар че със сигурност давам точки за комедийна такава), защото все пак това си е... комедиен албум. Не го приемайте насериозно, дайте му 39 минути и ако успее да ви зарадва - значи Ultra Vomit са си свършили добре работата.

+ + + + +
Разнообразен албум с песни в стиловете на различни банди.
Забавни интерпретации, които вдигат настроението, ако не се приемат насериозно.
Някои страшно сполучливи пародии (Rammstein, Gojira, Iron Maiden).

- - - - -
Без кой знае каква висока оригиналност.
Някои излишни лигавщини, без които спокойно можеше да се мине.

IF YOU LIKE
Psychostick, Gut, JBO, Gojira, Pantera, Rammstein, Iron Maiden и др.

Автор: Undepth
[N/A]

0 Response for the "Ultra Vomit - Panzer Surprise!"