TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

8kids - Denen die wir waren

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, май 01, 2017 0 коментара

Стилът: Post-Hardcore
От/Год: Германия, 2017
Лейбъл: Napalm Records
Отнема: ~53 минути


8kids издадоха дебютното си EP преди година, но и до днес с удоволствие се връщам към страхотния сингъл от него "Dämonen", заради който и толкова дълго следях кога ще излезе и дебютен дългосвирещ албум. Уви, въпросният трак не е влязъл в албума (макар че би бил най-добрият в него), но определено има какво друго да се чуе в този дебют.

"Denen die wir waren" е силно емоционален и меланхоличен албум, без обаче да е бавен, лигав, или претенциозен. Емоцията идва най-вече от гласа на вокалиста Йонас, който сякаш вади всеки свой суров крясък от дълбините на душата си и с това те кара да му вярваш, че е искрен и че има нужда да чуеш това, което ти казва. Това важи за всички видове композиции в албума, независимо дали говорим за тежката "Zerbrechen", баладичната и  съвсем емоционална "Zeit", рокаджийската "Blitzschlag", или хитовата "In den Sternen", за която само мога да се чудя защо не е пусната като сингъл с видео, тъй като я намирам за най-добрата в "Denen die wir waren". Споменаване заслужава още другият потенциален хит "Über den Berg", а меланхолията взима връх в красивия закриващ трак "Winter in dir", където, доколкото чувам, запява и барабанистката Ема.

Е, със сигурност бих сложил "Dämonen" вместо "Kamintrophäe", "Geist", или "Kann mich jemand hören" в албума, но 8kids вероятно си знаят по-добре, пък и "Denen die wir waren" наистина е достатъчно добър и в този си вид. Фактът, че е на немски, може да попречи на международната публика, но ние открай време си знаем, че добра музика се прави на много езици и "Denen die wir waren" определено нямаше да звучи толкова искрено, ако беше на език, различен от родния на музикантите.


+ + + + +
Силно емоционална, искрено звучаща музика без заучени фрази и формули.
Няколко потенциални хита, носещи различно звучене и различни настроения.
Близо час материал, при това без да са наблъскани вътре и песните от EP-то.

- - - - -
Няколко по-слаби трака, вместо които спокойно можехме да чуем някои от EP-то.
Поне трима човека, на които го пуснах, споменаха думата "странно" в оценките си и май има защо.

IF YOU LIKE
Callejon, Narziss, Maroon, Vanna, STYG, 36 Crazyfists, Buried In Verona и др.

Автор: Stahley
[7/10]

0 Response for the "8kids - Denen die wir waren"