TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Unleash The Archers - Apex

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, май 15, 2017 0 коментара

Стилът: Power/Heavy Metal/MDM
От/Год: Канада, 2017
Лейбъл: Napalm Records
Отнема: ~61 минути


Когато чух Unleash The Archers за пръв път през 2009-а с дебютния им албум, не подозирах, че един ден ще се превърнат в популярна група и ще се подслонят при голям лейбъл като Napalm Records. И въпреки това си знаех, че "в тая група има нещо". Днес UTA звучат много по-зряло и професионално и "Apex" е най-изпипаният им албум досега.

Някои все още броят UTA за мелодет група, но на днешно време може би 99% от вокалите се изпълняват от вокалистката Бритни, а мъжки крясъци се включват рядко. Стилът им клони по-скоро към класическия пауър/хеви метъл от края на 80-те, но с адекватна за модерните времена продукция. Композициите пък винаги са с доста сериозна дължина, като само "Shadow Guide" и "Matriarch" са 4-минутни, а рекордьори са отварящата "Awakening" с малко над 7 минути, "False Walls" с 8 и закриващият епос "Apex" със своите 8:20 минути. Като хитове пък се очертават по-модерно звучащата "Cleanse the Bloodlines", "The Matriarch" и, ако някой ме питаше мен - "The Coward's Way", "Earth and Ashes" и епичната "Ten Thousand Against One.

За да не изпадам в излишни подробности - в момента UTA са една много стабилна, добре звучаща група, която поне на мен доста ми напомня на Iron Maiden с галопиращия си ритъм, китарни хармонии и дълги композиции (само чуйте заглавната "Apex"). Сигурно ще издразня и мейдън феновете, но определено харесвам "Apex" много повече от последните два албума на Iron Maiden, макар и по принцип да не съм фен на пауър/хеви метъл групите с фронтдами. Бритни обаче е страхотна хеви метъл вокалистка и ниският ѝ глас си пасва много добре с музиката зад нея. Иинструменталът е техничен, креативно изработен и абсолютно неуморен и затова нямам никакви забележки в техническо отношение. Единственият ми проблем с "Apex" е, че звучаи така, сякаш UTA са искали да вкарат абсолютно всичките си яки идеи на едно място и така е малко трудно да обърнеш подобаващо внимание на всяка от тях. Е, има и няколко открояващи се по-посредствени трака ("False Walls" и "Call Me Immortal"), но не е и лесно да си перфектен в албум от цели 60+ минути.


+ + + + +
Много зряло и професионално звучене с 80-арски дух и съвременна продукция.
Изпипан инструментал с открояващо се добра китарна работа.
Вокалистката Бритни вади страхотен хеви метъл алт.
Повече от час материал.

- - - - -
Някой и друг по-посредствен трак.
Изморително е да се слуша наведнъж.
По някое време траковете сякаш лека-полека почват да се сливат.

IF YOU LIKE
Battle Beast, Seven Kingdoms, Iron Maiden, Helloween, Amberian Dawn и др.

Автор: Undepth
[7.5/10]

0 Response for the "Unleash The Archers - Apex"