TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Gothminister - The Other Side

Posted by Today's Metal Crew On сряда, септември 06, 2017 0 коментара

Стилът: Gothic/Industrial Metal
От/Год: Норвегия, 2017
Лейбъл: AFM
Отнема: ~35 минути


Колкото и да харесвам Gothminister, не мога да не си мисля, че в последно време групата все по-често отбива номера. И дума не може да стане за израстване, надграждане, или нещо от този сорт - Gothminister звучат все по-еднакво с всеки следващ албум, а "концепцията" в "Utopia" беше... поставянето на 4 ненужни интерлюдии. Така от няколко дни слушам "The Other Side" и не мога да разбера за коя друга страна иде реч, тъй като виждаме все същата тяхна страна, че даже вече имам чувството, че съвсем се самоповтарят.

"The Other Side" не е лош, но е много предвидим и рядко впечатлява с нещо, за което да си кажем "Леле, това е НАИСТИНА яко". Е, има и яки моменти и цели песни - така например не мога да кажа лоша дума за "Der Fliegende Mann" и епичния закриващ трак "Somewhere In Time", а "Day of Reckoning" и "Ich will Alles" не изостават с много откъм качество. За тяхна сметка обаче се появяват безлични, лесно забравими, предвидими композиции като "The Sun" и "All This Time", а песни като "Taking Over" и странничката "We Are the Ones Who Rule the World" заявяват потенциал, който обаче умира рязко в даден момент. "Aegir" и "Red Christ" пък са двата трака, които просто ми е трудно да изслушам докрай всеки път. Първият е банална готик рок баладка, в която нищо не се случва (даже няма припев, бридж, или каквато и да е друга промяна), а втората, макар да започва добре, убива настроението с ужасен припев.

Може би ако този албум беше издържан в тежкия и епичен стил на закриващата "Somewhere In Time", щяхме да видим "друга страна" на Gothminister и да определим "The Other Side" за нещо повече от "един много приемлив *meh* албум". Но и да бъдем честни - не е уважително към феновете да слагаш пълнежи и да правиш компромиси в 35-минутен албум. Затова, с риск (премерен) да се повторя - колкото и да харесвам Gothminister, не мога да не си мисля, че в последно време групата все по-често отбива номера...


+ + + + +
3-4 очаквано силни трака, две от които с очевидна класа над останалите.
Кратки и често ударни композициии, без никакви излишни "разливания".
Изненадваща и доста сполучлива стилова промяна във финалния трак.

- - - - -
Доста предвидим като цяло - Gothminister сякаш се повтарят и са на автопилот.
Само 35 минути материал, в който при това има пълнежи и компромисни тракове.
Две трудни за издържане докрай песни.

IF YOU LIKE
Deathstars, Dope Stars Inc., KMFDM, Rob Zombie, Deadstar Assembly, Pain и др.

Автор: Stahley
[6/10]

0 Response for the "Gothminister - The Other Side"