TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

ИНТЕРВЮ: Lutz от B.O.S.C.H.

Posted by Today's Metal Crew On вторник, ноември 07, 2017 0 коментара


След като си покуфяхме стабилно с новия албум на B.O.S.C.H., ни се отвори възможност да направим интервю с групата, което е и първото им такова за българска медия. Така де, кой друг тук прави интервюта с германски индъстриъл метъл банди? Поговорихме си за "Fleischwolf", вдъхновения, Neue Deutsche Härte, любими марки месомелачки, месо и други кулинарни предпочитания. И за музика, разбира се! Приятно четене!
 
TMB: Здравей, Lutz! Първо, поздравления за новия албум! Минаха 4 години от "Apparat". Какво се промени за това време и как се отрази то на "Fleischwolf"?
Lutz: Здрасти! Ами, след издаването на "Apparat" не бяхме много щастливи с обстоятелствата и имаше доста напрежение помежду ни и разни други хора, затова написахме песните за "Fleischwolf" с много гняв. Мисля, че това си личи в албума. За щастие обаче подписахме с Laute Helden/SPV, което беше най-доброто нещо, което можеше да ни се случи. Оставихме всички тъпотии зад нас и започнахме начисто със страхотен отбор за "Fleischwolf". Основната разлика между "Fleischwolf" и "Apparat" е, че музиката и текстовете станаха доста по-тежки. Подобрихме композиционните си умения и песните сега са много по-стегнати и фокусирани.

Личи си, че продукцията се е подобрила значително, китарите са по-тежки, басът е силен и ясен, звучите много по-енергично. От гнева ли дойде цялата тази нова доза тежест?
Да, бяхме наистина ядосани на разни хора и обстоятелства и това се отрази значително. От друга страна, направихме това, кеото винаги правим – писахме музика без определена посока. Просто се пускаме по течението и се изненадваме сами с песни като "Jagd", например.

За какви хора е предназначен "Fleischwolf"?
Хора, които харесват силна, "ръчно изработена" музика с електроники. Нашите фенове са доста разнородни – някои харесват хардкор, други – готик, трети – NDH и прочие. Много сме щастливи от това, че нашите фенове не ни виждат само в един специален жанр.

Затова сме ние, метъл нърдовете, които слагаме етикети и казваме „Има нова вълна от NDH банди”. Ти мислиш ли, че „Neue Deutsche Härte” е морално остарял термин през 2017? Ти как би описал стила ви, ако трябваше?
Аз не обичам да поставям такива етикети, но това явно е важно за много хора, особено тук в Германия. Мисля, че музиката ни няма нищо общо с NDH. Да, имаме текстове на немски и ползваме електроника, но не мисля, че звучим като която и да е друга NDH банда, нашият звук е различен. Бих описал стила ни по-скоро като немски индъстриъл метъл хардкор... или нещо такова.



Ако за пръв път ви чувах и имах време само за една песен от албумa – коя щеше да препоръчаш?
Аз бих ти препоръчал "Schock", защото съдържа всички наши запазени марки – тежка е, има добра смесица от електроника и инструменти, а и разказва яка история.

Като стана дума, би ли обяснил на хората, които не знаят немски, за какво става дума в албума? И може би... коя ви е любимата марка месомелачки? Нека позная...
Ха! Разбира се, че месомелачките на BOSCH са най-добри! И не, не ни плащат за реклама ;-) Колкото до текстовете в албума – този път са наистина тежки. Има песни, които насочихме срещу една точно определена група хора и имахме какво да кажем за тях. От друга страна има някои много мрачни текстове на фиктивни тематики. Отделихме им доста време този път.

Много важен въпрос – колко мляно месо бе изядено от групата по време на записите на албума? И имаше ли обидени вегани заради обложката на албума?
Обичаме месо и погълнахме много "Mettbrötchen", докато композирахме. Това е хлебче със сурова кайма и лук отгоре (нещо като нашите принцеси, но със сурово месо – бел.ред.). А ако някой веган се е обидил от обложката... то може да се мелят и зеленчуци с месомелачката. Но това не е по нашата част.

Нека те върна назад във времето. Помня, че открих групата в MySpace. Помогна ли ви тази вече залязла социална платформа да „пробиете” и какъв е начинът това да се случи на днешно време?
Ами, не съвсем. MySpace беше платформа, чрез която развихме някои връзки с хора от Англия и САЩ, поговорихме с готини хора, но така и не получихме кой знае какво, освен някои ремикси. А щом се появи Facebook, MySpace се загуби адски бързо. Днес просто се опитваме да се представяме по различните социални медии и да комуникираме с феновете си и други групи, това е.

Би ли ми препоръчал някаква друга яка музика за слушане? Какво слушаш напоследък ти лично?
О, с удоволстивие ще ти препоръчам! Преди да ти изредя любимите си групи обаче трябва да кажа, че в групата имаме доста разнородни вкусове, вариращи от хип-хоп до пънк и грайндкор. Моите любимци са Comeback Kid, Melt Banana, Aborted, Humanity's Last Breath, The Crystal Method, Madball... и това са само няколко имена от актуалния ми плейлист.

Сега само ми кажи какво ви предстои в близко бъдеще и обещавам да те оставя на мира.
Започваме турне другата седмица със Stahlmann за няколко концерта до края на 2017-а и после още доста в началото на 2018-а. Много сме щастливи, че ще можем да представим "Fleischwolf" на живо на публиката. Надяваме се на още концерти и фестивали догодина, пък току-виж успеем да посетим и България!

Страшно благодаря за това интервю и че изтърпя всичките ми странни въпроси! Новият албум е жесток, а вратът ми още ме боли от "Jagd". Чао и всичко най!
И аз благодаря, беше много забавно! А ако дойдем до България, ще изсвирим "Jagd" специално за теб. Чао!


Categories: , , , , , , , , , ,

0 Response for the "ИНТЕРВЮ: Lutz от B.O.S.C.H."