TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Demotional - Discovery

Posted by Today's Metal Crew On вторник, май 23, 2017 0 коментара

Стилът: Modern Metal
От/Год: Швеция, 2017
Лейбъл: Art Gates Records
Отнема: ~37 минути


Много се радвам, когато виждам, че групи, чиято кариера следя още още отпреди да издадат и първия си официален сингъл, се развиват и превръщат във фактори в своите жанрове. Demotional е точно такава група, а "Discovery" е най-професионално звучащият им албум досега. Понтус от Dead by April отговоря за продукцията и приликата в звученето на двете групи се усеща силно, но е трудно да преценя чий нов албум харесвам повече, тъй като и "Worlds Collide", и "Discovery" се оказаха по-добри от очакваното.

Още на първо слушане става ясно, че почти всяка песен в албума може да бъде пусната като хитов сингъл, но истинските хитове се очертават бързо и в много ярка светлина. Това несъмнено са сингълът "All That It Takes" и личните ми фаворити "If You Believe" и "One Hour Stranger". Много добро впечатление правят още бойната "Overload", "Monster" и отварящото дуо "What Have We Become" и "Ashes", макар че първата започва досущ като песен на Dead by April.

Нещата, които не ми харесват в "Discovery", в общи линии са същите, които не ми харесваха и в предните албуми. Да, радвам се на прецизното количество електроника, но все още китарният звук леко "бяга" на места, а екстремните вокали просто не са на нивото на чистите (които, от своя страна, стават все по-яки) и нямаше да имам против, ако бяха малко по-мощни. Оттам нататък обаче няма спор - "Discovery" е мелодичен, свеж, запомнящ се и приятен албум, който не оставя спомени за откровени слаби моменти.


+ + + + +
Много мелодичен и пълен със запомнящи се припеви.
Подобрено, все по-професионално звучене, със стегнати композиции.
Открояващи се хитове, чисти вокали и електроника.

- - - - -
Малко повече мощ в китарите и екстремните вокали щеше да е добра дошла.
Твърде много прилики с Dead by April и други подобни модерни метъл банди.

IF YOU LIKE
Dead by April, Amaranthe, The Unguided, Sonic Syndicate, In Flames и др.

Автор: Testset
[7/10]

0 Response for the "Demotional - Discovery"