TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Papa Roach - Crooked Teeth

Posted by Today's Metal Crew On събота, май 27, 2017 0 коментара

Стилът: Alternative/Nu Metal
От/Год: САЩ, 2017
Лейбъл: Eleven Seven Records
Отнема: ~34(+10) минути


Едни групи се опитват да върнат позалязлата слава на ню метъла, други - да го закопаят възможно най-дълбоко в миналото си (да, визирам непоносимия нов албум на Linkin Park), а трети са Papa Roach и правят каквото си искат в новия си албум, без обаче да си играят на велики артисти и да плюят в лицата на феновете си (както сториха Linkin Park).

В "Crooked Teeth" има ню метъл, алтърнатив, поп-пънк, рап, баладки, че дори и почти поп-парче, но дори то някак не дразни ухото, тъй като просто е направено добре. Резки скокове между стиловете не се усещат, но лесно можем да откроим по-тежките парчета като "Crooked Teeth", "Traumatic" и "Ricochet" от поп-пънкарската "American Dreams" или хитовата "Help". С повече рапиране се отличават "Break the Fall", "My Medication" и "Sunrise Trailer Park", а на поп-хитовост ги избива "Born For Greatness" и баладата "Periscope", в която се включва певицата Скайлър Грей (която рап феновете може би познават най-добре от участието и в една песен на Dr. Dre и Eminem).

Papa Roach вече са група с доста история зад гърба си и им прави чест, че хем продължават да правят музиката, която самите те харесват, хем и се стараят да еволюират, но без да правят извращения от сорта на "One More Light", да речем - албум, излязъл на същата дата с "Crooked Teeth". Той е един стегнат, разнообразен, мелодичен, добре продуциран и запомнящ се албум, който ясно показва, че ню метълът не само не е умрял, а може да бъде и напълно актуален, особено ако се смеси с алтърнатив, поп-пънк и дори някои малко по-смели поп-решения, които може да ни накарат да повдигнем вежди недоверчиво.


+ + + + +
Разнообразие и кохерентност между всички представени в албума стилове.
Свеж, стегнат, свободно звучащ албум, без грам излишности и претенциозност.
Няколко ярко открояващи се, моментално запомнящи се хита.

- - - - -
Няколко по-безлични и минаващи покрай ухото трака.
Прекалено кратък, ако не си вземеш deluxe изданието.

IF YOU LIKE
Linkin Park, From Ashes To New, Limp Bizkit, ADTR, TFK, POD, RATM, 3DG и др.

Автор: Stahley
[7/10]

0 Response for the "Papa Roach - Crooked Teeth"