TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Krux - 2011 - III: He Who Sleeps Amongst the Stars

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, декември 22, 2011 0 коментара

Стил......: Epic Doom Metal
Държава...: Швеция
Лейбъл....: GMR Music
Отнема....: ~45 минути 

www.facebook.com/kruxdoom

                Дойде денят, в който г-н Глас (Mats Leven) и г-н Дуум Риф (Фредрик Йокесон) ни предлагат да чуем третото им отроче. Съвсем в тон с неикономичното си име, музиката, която ни залива от този албум, тотално изважда на показ творческото изобилие и желанието, струящо от тези двамата. Но хайде стига излияния, сега съвсем сериозно.
        Този албум, изцяло следващ традициите, наложени от създателя си, няма да ви изненада с "изключителни" нови неща, но чрез него ще можете бааавно и сигурно да потренирате хедбенгинг-а си. Ще се насладите на състояние на унес (в което ще изпаднете) и дори опит, с който да подкарате мислите си на задна предавка, не би бил неуспешен. За почитателите на жанра тук си има всичко. Започвайки ударно и донякъде подвеждащо с откриващото парче, машината КRUX ни въвежда в собствения ѝ свят - място, където властват особи със странни имена и се случват ситуации, облечени в тежки метални рифове. Направо усещам как тъмната страна на Силата стои някъде наоколо и доволно потрива ръце от добре свършената работа. А добре свършената работа си има определение и то се изразява в три думи - висококачествен епик дуум. Трите думи, най-точно окачествяващи "III". Ако имате нужда от повече убеждения да чуете "He Who Sleeps Amongst the Stars", значи или не слушате дуум, или никога не сте се сблъсквали с Krux. И в двата случая решението стои пред вас.
        Като за финал ще кажа, че този типично неколеден албум (но с ревю тъкмо преди Коледа) не ще стопи снега наоколо, дори няма да внесе настроение в дома ви, но все пак докато го слушате, хвърляйте по един поглед към звездите, току нещо прелети в посока комина. Пък ако нямате комин, мислете му.
        Ааа да, и още нещо! Между другото, добра идея за хубав подарък е един (поне) оригинален диск за празниците. Особено ако има кой да го оцени.

+ + + + Плюсове.......:
Mats Leven за пореден път.
Тежък, наситен с разнообразни усещания албум.
Никакъв или поне нищожен комерсиализъм.

- - - - Минуси........:
С първата песен се подхлъзваш в очакване на още такива.
Ама няма.
 
Подходящо за фенове на:
Candlemass, Black Sabbath, Nemesis, Kypck и др.
Автор: Nightice
-=8/10=-

Categories: , , , , , , , ,

0 Response for the "Krux - 2011 - III: He Who Sleeps Amongst the Stars"