TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Mystic Prophecy - 2011 - Ravenlord

Posted by Today's Metal Crew On сряда, декември 07, 2011 1 коментара

Стил......: Power/Thrash Metal
Държава...: Германия/Гърция
Лейбъл....: Massacre Records
Отнема....: ~40 минути 

www.facebook.com/mysticprophecy

                Преди около 5 години, докато с голям кеф си слушах "Savage Souls" на въпросната банда, четях глупостите на наши и чужди автори, раздаващи правосъдие, оценявайки албума с 0/10, 3/10 и прочие. Тогава, все още тийн, се зарекох, че някой ден и аз ще напиша ревю за Mystic Prophecy, в което да покажа среден пръст на въпросните автори, които и да са били те. Та, автори - среден пръст - "Savage Souls" си беше жесток (за разлика от "Satanic Curses"). Ох, олекна ми.
        За тези, които още не са го осъзнали, Mystic Prophecy са една различна банда, която не смята за задължително да твори в рамките на "доброто старо хеви". Затова пичовете смесват пауър, хеви и малко траш метъл в една тенджера, наливат горещи и тежки рифове от ниско настроени китари, здрав ритъм и засоляват с малка щипка екстремни вокали. Да, знам, и аз се дразня на готварските метафори, но пък в случая ми се стори удачно за пример... все едно, да се върнем на "Ravenlord". С него Mystic Prophecy затвърждават имиджа си на една от най-тежките и най-постоянни пауър метъл банди в последните години. Въпреки сериозните и почти неспирни промени в състава, трудно можем да кажем, че момчетата не звучат сработени, дори напротив. Усеща се, че Mystic Prophecy все още имат какво да кажат и какво да изсвирят, при това сякаш с нови сили.
        Очевидно е, обаче, че гласът на Роберто Ляпакис далеч не е перфектният за тази музика. Хубавото в случая е, че Роберто май си го знае и не се изхвърля с непосилни за него високи тонове и техники, а си държи неговата разпознаваема бленда, в която се чувства сигурен. Траш-оттенкът в гласа му пък му позволява от време на време да внесе допълнителна доза екстремизъм под формата на някой и друг крясък като тези в "Die Now!" и "Cross of Lies".
        Като цяло ви очаква един мощен, често откровено трашърски, но и мелодичен албум, смесващ в равни дози пауър, хеви и траш метъл. Траковете с по-високо темпо няма как да ви оставят безразлични, а по-бавните няма да ви досадят с излишен драматизъм и приказки за любовни неволи. И не обръщайте сериозно внимание на сравненията с Iced Earth - не, че няма сходства, но чак пък толкова, колкото мрънкат критиците - не.

+ + + + Плюсове.......:
Мелодичен траш и пауър/хеви метъл - една от перфектните комбинации за куфеене.
"Die Now!", "Cross of Lies" и "Endless Fire" просто мачкат!
Рифове, които ще ви се забият в главата.

- - - - Минуси........:
Не особено оригинални структури.
Някои забележки към вокалите, но нищо сериозно.

Подходящо за фенове на:
Iced Earth, Metalium, Firewind, Black Majesty и др.
Автор: BGMario
-=7.5/10=-

Categories: , , , , , , , ,

1 Response for the "Mystic Prophecy - 2011 - Ravenlord"

  1. Анонимен says:

    Да си призная-ревюто ме накара да чуя албума.Наистина ми хареса.Гласът на вокала е до някаква степен сходен с този на Том Енглунд от Evergrey(не че това е лошо де-даже напротив),но с малко по-трашърски оттенък.Припевите,особено на Ravenlord,са доста добри.На места долавям сходства в екстремните партии с тези на Amorphis от периода с Pasi Koskinen.Интродукциите са доста завладяващи,без значение дали са плавни като в Wings Of Destiny и Ravenlord,бързи като в Reckonning Day или среднотемпови като в Hollow.Като цяло добър траш-пауър метъл албум.И аз бих му дал точно същата оценка,която и авторът на ревюто.