TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Zavod - 2012 - Industrial City

Posted by Today's Metal Crew On петък, декември 16, 2011 2 коментара

Стил......: Industrial Metal
Държава...: Швеция/Русия
Лейбъл....: -
Отнема....: ~41 минути 

FACEBOOK

Едно време, когато MySpace все още беше на мода и ставаше за нещо като цяло, беше много лесно да потърсиш и намериш нови здрави банди. Така през далечната 2006-та се сблъсках със Zavod - група, съставена от двама братя шведи и един руснак, роден в китния руски град Петрозаводск. Впечатленията на тримата, насъбрани от индустриалните пейзажи в родните им градове изиграва огромна роля за идеята и формирането на Zavod. И така, ето че след дълго чакане, много демота и хиляди фенски молби, на път да излезе е "Industrial City" - официалният дебютен албум на Zavod!

"Industrial City" може да ви предложи всичко, което средностатистическият индъстриъл метъл фен би искал от един индъстриъл метъл албум. Тежки, мощни, извадени на преден план китари, солидно количество електроника, агресивни вокали, епична атмосфера, навяваща мисли за мрачни индустриални пейзажи и нито грам лигавщина - без гримове, мяукания, пъшкания и прозявки.

Композициите в диска са 11, две от които на руски език. Сред тях бих отбелязал като открояващо се силни ударното начално дуо "Panzer" и "Inhale", рускоезичната "Да Или Нет", "Vanity Allstars", "Storm" и епичният завършек "Industrial City". Всъщност, спокойно можех да изредя почти всички тракове в албума... Настрана бих оставил може би само "Pripyat", която ни показва мрачна картина от град Припят (знаете, градът, пострадал най-сериозно от аварията в Чернобил). Не знам защо, но тя така и не ми се вписа в общата картинка.

Въпреки факта, че повечето от песните вече ми бяха известни в техните демо варианти, това изобщо не ми попречи да се насладя изцяло на "Industrial City". Всички песни са презаписани, с нов, солиден саунд, втежнени китари и значително подобрени вокали, така че дори и вече да сте чували десетките демота на Zavod, нищо не би трябвало да ви спре да си купите "Industrial City", щом се появи на пазара. Отбележете си с комин на календара датата 25.01.12 и се гответе отсега!

+ + + + +
Солиден, мощен, тежък китарен звук, ясни барабани и агресивни вокали.
Енергия, динамика и епична индустриална атмосфера.
Не индъстриъл рок и не NDH, а баш индъстриъл метъл!

- - - - -
На места английският на Константин леко понакуцва с акцент, но нищо сериозно.
Обложката можеше и да е по-интересничка...
 
Подходящо за фенове на:
Deathstars, Black Light Discipline, Ground Zero System и др.
Автор: Zorn
-=9/10=-

Categories: , , , , ,

2 Response for the "Zavod - 2012 - Industrial City"

  1. Анонимен says:

    25.10 moje bi? ^^

  2. Не, 25 януари, албумът излезе отдавна ;-) Пък и ревюто е от декември 2011-та, рядко някой дава промота 10 месеца предварително :D