TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

One Morning Left - Our Sceneration

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, февруари 25, 2013 0 коментара

Стилът: Post-Hardcore/Deathcore/Electornic
От/Год: Финландия, 2013
Лейбъл: Spinefarm
Отнема: ~42 минути


В миналото, неприятни обложки като тази често ме отказваха изобщо да слушам дадени групи. Веднъж обаче така щях да изпусна един доста готин албум, затова свикнах да проверявам какво се крие дори зад най-тъпите обложки. Зад тази тук се крие един нелош, но и лекко странен албум на едни не по-малко странни финландци. Тук пък леко се учудвам, защото не съм свикнал да слушам пост-хардкор албуми с електронни елементи, идващи от Скандинавия.

При One Morning Left я няма онази често използвана от американските им колеги лигня във вокалите, но за сметка на това не им липсва хаотичност, а думата "странно" добре описва звученето на целия "Our Sceneration". Така например, откриваащата "I Told You Already" представлява леко хаотична смесица от деткор и пост-хардкор, а "Words Won't Save You", "Game of Drink" и "Sarcoptes Scabie" избиват на транскор в духа на Fail Emotions и WBTBWB. На подобно силно електронизирано звучене залагат още заглавнaта "Our Sceneration", "Fuck the Lyrics" и хитовитр "Faith In Humanity" и "LOL", а между тях влизат шумните и доста по-екстремни "OSCi", "Game Over" (bree-bree!) и "Things To Do To Get Stabbed".

"Our Sceneration" не е просто поредният пост-хардкор албум. В него има нещо повече. Даже толкова повече, че дори след 4-5 слушания не успях да схвана каква точно е била крайната цел пред OML. Но признавам, греховно много се израдвах на транскор парчетата и завладяващите електронни пасажи, примесени със здрави крясъци и почти "поп" чисти вокали. "Faith In Humanity" пък е толкова зарибяваща, че от няколко часа не спира да кънти из главата ми. И макар да не разбрах какво всъщност са искали да ни кажат OML с този албум, аз харесах "Our Sceneration". На първо слушане дори бях готов да го оплюя заради неговата хаотичност, но с времето и повечето слушания, почти (!) всичко си дойде на мястото. Продължавам да се чудя на граничещите с хаоса парчета като "Game Over", "Fuck the Lyrics"и "I Told You Already", но енергията от другите композиции не ми позволява да търся още кусури там, където може да ги намери само субективизмът.
 
+ + + + +
Успешна комбинация от метълкор, пост-хардкор, деткор и електроника, при това без много лигня.
Изненадващо добри и направо хитови композиции като "LOL", "Faith In Humanity" и други.
Достатъчно екстремен, достатъчно мелодичен и достатъчно интересен албум като цяло.
На достолепно разстояние от американския стереотип за жанра.

- - - - -
И все пак има някакви инфантилности и лигня, без които спокойно можех да мина.
Хаосът взима превес на места и там вече започва да става неразбираемо. 
Някои песни (например заглавната) могат да бъдат изсвирени (почти буквално) и с една ръка.

IF YOU LIKE
Helia, Fail Emotions, Eskimo Callboy, Hands Like Glass, WBTBWB и др.
 Автор: Stahley
[7/10]

0 Response for the "One Morning Left - Our Sceneration"