TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Wolfchant - Embraced By Fire

Posted by Today's Metal Crew On събота, февруари 23, 2013 0 коментара

Стилът: Epic Pagan/Power Metal
От/Год: Германия, 2013
Лейбъл: NoiseArt
Отнема: ~43 минути


Wolfchant събраха смелост и в предния си албум обогатиха иначе суровия си паган метъл с епичност и пауър метъл елементи. Към групата се присъедини Михаел Зайферт (Rebellion), който да изпълнява чистите вокали, поддържащи крясъците на Lokhi. Днес, с обновено лого, Wolfchant са по-епични от всякога, чистите вокали вече са доминиращи, а звукът е кристално чист и детайлно изпипан. Тези факти надали ще допаднат на по-суровите паган метъл фенове, но... Wolfchant звучат ужасно добре в този си вид.

Албумът започва с 3-минутно епично (и пренебрежимо) интро, но същинското му начало се дава от заглавната "Embraced By Fire". Песента дава ясна идея за подобреното звучене на групата и за това какво може да се очаква по-нататък в творбата, но и далеч не изчерпва приятните изненади в нея. Следващата "Element", например, е едно от немскоезичните парчета в албума, заедно с "Einsame Wacht" и "Freier Geist" (с участието на Freki от Varg) - все скоростни, мощни и епични композиции със засилени симфонични елементи и екстремно пауър метъл звучене. Ако трябва да направя по-точно сравнение, за да не остана неразбран - представете си нещо средно между Týr, Ensiferum и Rebellion и ще добиете представа за какво говоря. По подобен принцип са построени и другите композиции, всяка от които обаче изненадва с нещо свое. Така например, "Turning the Red" започва с гайда и хорови напеви и има страхотно китарно соло, "Autumns Breath" удря със супер тежък и насечен риф, а акустичното фолк начало на над 6-минутната "Winter's Triumph" преминава в мрачнo (и вече лишено от пауър метъл) парче, напомнящо за по-ранните неща на групата.

Голямата ми забележка към "Embraced By Fire" е, че в него можеше да има още 1-2 парчета. Ако махнем интрото, остават всичко на всичко 7 песни, някои от които можеха да бъдат и по-къси и до тях да бъдат сложени още песни. Убеден съм, че и Wolfchant са осъзнали, че 7 песни са малко и затова като бонус към диска са добавили едночасовия си дебют "Bloody Tales of Disgraced Lands". Така де факто купуваш два албума на цената на един, което е готино (освен ако вече нямаш дебюта), но дори това не променя факта, че Wolfchant можеха да ни дадат още малко нов материал. Нека обаче имаме и предвид, че повечето договори включват клаузи за дължина от 40+ минути и всяка минута над тях вероятно би била проява на извънредна щедрост от страна на групата. Но ние сме фенове, не знаем тези неща, не се интересуваме от бизнес и... искаме още ;-)
 
+ + + + +
Епичен, тежък, мелодичен, боен и уверено звучащ албум.
Детайлно изпипан и много мощен (и модерен) звук.

Много приятна и зарибяваща смесица от епичен паган, фолк и пауър метъл.
Липса на пълнежни и/или откровено слаби парчета.

- - - - -
Само 7 парчета, ако не броим интрото. А можеше да има и повече.

IF YOU LIKE
Varg, TýrRebellion, Ensiferum, Heidevolk, Turisas, Black Messiah и др.
 Автор: Testset
[8/10]

Categories: , , , , , , , , , , ,

0 Response for the "Wolfchant - Embraced By Fire"