TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

All But One - Square One

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, април 17, 2017 0 коментара

Стилът: Modern Metal
От/Год: Унгария/Остров Ман/Германия, 2017
Лейбъл: Lifeforce Records
Отнема: ~35 минути


Какво мислите, че може да се получи, когато в една група се съберат членове на Heaven Shall Burn и Alestorm? Пиратски метълкор? Е, и аз си го мислех, преди да чуя All But One и техния дебютен албум "Square One", който всъщност представлява... модерен метъл, при това силно клонящ към поп метъл. И не мога да се оплача, защото в "Square One" среща си дават умело изсвирен модерен метъл (не просто елементарни чъгове на килограм) и свръхмелодичните поп-метъл вокали на Джо Картър-Хокинс, заради когото и разбрахме, че съществува британското владение о-в Ман.

Проблемът на по-коравите метъляги с групите, свирещи модерен метъл е, че инструменталът е прекално опростен и/или много електронизиран, а това е неуважително към метъла и дъра-бъра. Е, сега може би ще трябва да се хванат за мелодичните вокали, защото инструменталът в "Square One" е страшно добър, при това без да разчита на много електроника. Картечни откоси на двете каси, сола, шредове, рифове - каквото ви душа иска, само че с поп-метъл вокали и тук-там някой и друг крясък. Идеален пример веднага може да се даде с отварящите "Square One" и "Persistance", с не по-малко хитовата "Little White Lies" и с тежката (и по-метълкорска) "The Reaper, The Sorrow", но реално който и трак да хванете, настроението е същото - като това носи и своите минуси, разбира се. 6-минутният финал "Serenity" се откроява с доста инфлеймски рифове в началото, повечко (и много яка) електроника и две страхотни 30-секундни китарни сола в средата.

След този страхотен финал насмалко щях да забравя, че имам да казвам и някои не толкова добри думи за "Square One". Колкото и да ми допадна, не мгоа да не отбележа, че в него, ако изключим една интерлюдия, има всичко на всичко 8 песни с обща продължителност от 33 минути. Отделно от това, продукцията е неприятно глуха (поне в промото, което имам аз, може проблемът да е там), а много от композициите звучат сходно една с друга и, както споменах по-горе, носят едно и също настроение. Въпреки това се радвам, че се появяват нови групи в жанра, които се опитват да вдигнат летвата в него, особено в инструментално отношение. All But One е свежо явление, което трябва да бъде подобаващо отбелязано и чието развитие с нетърпение ще следим в TMB.


+ + + + +
Много силен, технически грамотен, хубаво изпипан инструментал, особено като за жанра.
Свежо звучене и зарибяващи мелодии, водещи до няколко потенциални хита.
Много приятни вокали от Джо Картър-Хокинс и също толкова приятни беквокали тук-там.

- - - - -
Малко над половин час материал е доста малко за албум.
Някои от композициите си приличат една с друга.
Прекалено малко крещящи вокали, при това излишно тихи.
Странно приглушена продукция, макар че проблемът може и да е само в промото ми.

IF YOU LIKE
Dead by April, In Flames, Memphis May Fire, Crown The Empire, Issues и др.

Автор: Testset
[7/10]

Categories: , , , , , , , ,

0 Response for the "All But One - Square One"