TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

September Mourning - Volume II

Posted by Today's Metal Crew On неделя, юли 17, 2016 0 коментара

Стилът: Alternative/Gothic Rock/Electronic
От/Год: САЩ, 2016
Лейбъл: Sumerian Records
Отнема: ~43 минути


Нека заглавието не ви обърква - "Volume II" е дебютен албум за September Mourning. Вярно, имаше и "Volume I", но то беше EP, с което реално групата грабна окото и ухото на публиката и някои големи лейбъли. И ето, че днес този дебют излиза под крилото на популярния лейбъл Sumerian Records. Дамата, която виждате на обложката пък, не е просто модел, нарисуван специално за повода - това е вокалистката на групата Емили Лазар в сценичното си облекло, а September Mourning е неин артистичен трансмедиен проект.

Стилът на музиката, която групата прави, е малко труден за точно определяне, но събира на едно място елементи на алтърнатив и готик рок, индъстриъл и дори симфоничен метъл. Албумът започва с една от най-яките песни в него - "Angels To Dust". Тракът е в средно до бавно темпо и периодично избухва с голям мелодичен припев и здрав, насечен и електронизиран китарен риф. Следващата "Eye of the Storm" е друга от най-добрите песни в албума и също разчита на супер як насечен риф, силно индъстриъл влияние и Evanescence-ски мелодичен припев. "Before the Fall" пък е песента, с която групата "проби" още под формата на демо и сега е подобрила с много по-добър звук.

Следващите две песни "Children of Fate" и "Skin and Bones" пък звучат като две части на една голяма песен и това има своите добри и лоши страни. Първата включва симфонични елементи, много електроника и минава по идеален начин от куплет в красив бридж и накрая в грандиозен припев, докато втората продължава в същото темпо, но с малко по-различен риф и по-"стадионен" припев. Все така "стадионно" звучи и "20 Below", докато малко по-нататък "Superhuman" най-сетне вдига темпото и променя настроението, като едновременно се превръща хем в най-мелодичния, хем най-бързия, хем най-китарно ориентирания трак в целия албум. На обратния полюс е закриващата своеобразна балада "'Til You See Heaven".

Големият проблем на "Volume II", който ме и спира от това да им поставя по-висока оценка, е властващото през цялото време средно темпо. То се променя толкова рядко, че на места е трудно да различиш дадени тракове, особено ако са един след друг и може да те накара да се зачудиш дали тази група не си е писала албума без да знае с кой бутон променя BPM настройките. Към края употребата на все същото темпо започва наистина да тежи и композициите (с изключение на "Superhuman") вече изглеждат скучни и предвидими, като думата "пълнеж" при тях може да мине дори за комплимент. Въпреки това в "Volume II" има какво да се чуе, макар и предимно в първата половина на албума. Нека не забравяме и че това все пак е дебют и September Mourning очевидно искат да стане пределно ясно какво звучене можем да очакваме от тях и завбъдеще. Само дето разбрахме още след първите 5-6 песни, нямаше нужда от още толкова еднакви аргументи.


+ + + + +
Готина смесица от стилове, съчетани в завладяваща мрачна атмосфера.
Вокалистката Емили Лазар има много силен и красив глас.
Много силна и често хитова първа половина на албума.
Различното темпо в "Superhuman" дава глътка свежест точно навреме.

- - - - -
Властващото еднакво средняшко темпо омръзва, досажда и изморява.
Осезаемо по-слаба втора половина на албума (с едно изключение).
Този стил позалезе преди 10-15 години и не е сигурно дали още има много за казване в него.

IF YOU LIKE
In This Moment, Omega Lithuium, Eyes Set To Kill, Nemesea, Evanescence и др.

Автор: Testset
[6.5/10]

0 Response for the "September Mourning - Volume II"