TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Volturian - Red Dragon

Posted by Today's Metal Crew On вторник, май 10, 2022 0 коментара

ЖАНР: Melodic Gothic Rock/Metal
ОТ/Д: Швеция | 20.05.2022
ЛЕЙБЪЛ: Scarlet Records
ОТНЕМА: ~39 минути

В дебюта на Volturian имаше нещо наистина свежо и притегателно. Запомнящите се мелодии, китарното майсторство на Федерико Модели (Frozen Crown) и мекият глас на Федерика Лана ме накараха с любопитство да очаквам как тази група ще продължи историята си. Отговорът е пред мен още от края на март и за повече от месец слушане първоначалните ми впечатления почти не се промениха. Накратко - Volturian продължават да смесват мелодичен готик рок/метъл с поп елементи, смесицата е успешна, но все така липсва нещо, с което наистина да избухнат. Нека поговорим за това.

Мелодиите пак са тук и това си личи моментално в откриващите "Stay" и най-вече "Harley", която бе пусната като сингъл. "Harley" несъмнено е най-запомнящото се парче в албума със своя лек театрално-кабаретен привкус. Съвсем не учудващо, следващата "Empty World" също бе пусната като сингъл - мелодията е зарибяваща и доста "поп", без обаче да е лигава. При "Torn Asunder" стилът силно завива към електронния, като барабаните са заменени от бийтове, но се съмнявам и от Volturian да са във възторг от крайния резултат.

"Burn It Up" е все така мелодичен и запомнящ се трак, където главна роля има гласът на Федерика Лана, а припевът е толкова готин, че прави песента достойна за следващ сингъл. За следващата "Distant Caress" дори не ми се говори (безсмислена интерлюдия), а в "Bury Me" все повече проличава основният проблем в албума, за който ще говоря след миг. "Freeze" пък е своеобразен финал, тъй като след това има само едно сравнително безсмислено аутро.

Да си дойдем на думата - какъв е основният проблем в "Red Dragon"? Може би това, че реално съдържа само 7 "пълнокръвни" парчета? Вярно, че и това е проблем, но не е и основният такъв. А той е, че Volturian звучат твърде уморено, което е абсолютно недопустимо за група от млади музиканти на по няма и 30 години (така като ги гледам) и едва един албум зад гърба си. Сякаш са се събрали едни хора, които ги е срам да си говорят в междучасието, но все пак правят музика заедно и правят много компромиси, за да не си наранят чувствата взаимно. Естествено, че само гадая, но поне това усещане остава, докaто слушам Volturian. Всичко важно си е на мястото - талантът, композициите, мелодиите - но не и енергията. В музиката им не се усеща хъс, че даже във видеата изглеждат така, сякаш не им се занимава.

Липсата на енергия е единствената причина да не мога да дам на "Red Dragon" повече от това. Разбирам ентусиазма на хората, запознати с музиката им и наистина има защо тези таланти да бъдат следени. Но всичко е някак твърде уморено и неловко. Volturian имат нужда от промяна само и единствено в тази посока - хъс, енергия, ентусиазъм. Останалото е налице.


- Undepth
6/10
 


0 Response for the "Volturian - Red Dragon"