TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Anneke Van Giersbergen - 2012 - Everything Is Changing

Posted by Today's Metal Crew On петък, февруари 24, 2012 1 коментара

Стил......: Alternative/Gothic Rock
Държава...: Холандия
Лейбъл....: Agua Recordings
Отнема....: ~45 минути 

www.facebook.com/annekemusic

Когато човек е под давление на определени събитя, съпътстващи пребиваването му на тази земя, то и настроенията, влагани в творчеството му (когато има такова), са инспирирани от тях. Обикновено не е трудно да се разбере дали вложената нотка в сътвореното e въпрос на щастие, любов или някакви други прекрасни или тъжни мигове. Не по-различен е случаят и с мадам Анеке.

Това страхотно мило и безкрайно харизматично същество (казвам го, защото имах честта да се срещна и поговоря с нея), ни поднася поредната порция от своето разбиране за музика точно в началото на 2012-та, може би за да имаме възможността през цялата година да не забравяме(а и не само), че всичко се променя. За запознатите с нейното творчество, след напускането й на "The Gathering", едва ли ще има някакви изненади. И въпреки многото повече включени китари и втежнен звук, онази магическа сплав от глас и звук отново покорява слушателя. Черпеща неизменно вдъхновение от малкия си син Фин (който на 19-ти направи 7 годинки), вероятно и от всичко, случващо се в живота, тя влага жинерадостен ритъм, властващ през по-голямата част от албума, но подлъгващ и в голяма степен контрастиращ на фона на текстовете, където се долавя носталгията към отминаващото време или иначе казано - всичко онова, кето е било и никога повече няма да бъде. На места концепцията за звук достига почти поп и дори съвсем радио звучене - пример за това са, да речем, "Тake Me Home" и "Slow Me Down". 

Не мога да твърдя със сигурност, че целта на този албум е да покорява класации и чартове. По-скоро е насочен към душевността и чисто човешките емоции, на които сме подложени ежедневно. Болезнено откровена и с тази своя продукция, Aнеке Ван Гирсберген затвърждава твърдо поетия курс отпреди няколко години, разкривйки ни себе си чрез музиката си. И може би точно това е ключът към нейния успех. За финал искам да кажа, че албумът е за хора, отворени към директния подход, харесващи алтърнатив влиянията, дискретно вмъкнатите денс бийтове и частичката комерсиализъм, без която, уви, няма как да минем.

+ + + + +
Вложената музикална свежест хитро подвежда при задълбаване в текстовете.
Никакви индикации за творческо изчерпване.
Увеличена доза китари.

- - - - -
Липсва ярко открояваща се песен.
Два вида парчета - среднотемпови и бавни...

Подходящо за фенове на:
The Gathering и Anneke Van Girsbergen във всичките й разновидности.
Автор: Nightice
-=7/10=-

1 Response for the "Anneke Van Giersbergen - 2012 - Everything Is Changing"

  1. Nightice says:

    През април, тя отново ще е тук в България!