TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

My Ticket Home - 2012 - To Create a Cure

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, февруари 27, 2012 0 коментара

Стил......: Metalcore/Post-Hardcore
Държава...: САЩ
Лейбъл....: Rise Records
Отнема....: ~35 минути 

www.facebook.com/mytickethome

Съдейки по някои от коментарите под някои от материалите ни, някои от вас се чудят защо обръщаме толкова много внимание на метълкор/пост-хардкор банди. Истината е, че популярността им в България е ниска и че всеки може да напише ревю за Iron Maiden, Children of Bodom или Rage (включително колегите, хаха!), но един на 100 БГ сайта биха се заели с групи като My Ticket Home. И вероятно някои от вас ще кажа "Оф, пак ли!", особено когато видят как съм оценил този албум, но... дългът ми на автор ме задължава да напиша това, което мисля за "To Create a Cure", пък току-виж някой по-освободен фен на тежката музика му хвърли едно ухо.

"To Create a Cure" не изненадва с почти нищо специално, но за сметка на това е направен адски добре като за жанра. Дори да ви се струва, че хващам(е) едва ли не всеки релийз на групите от жанра, вярвайте ми, има десекти, ако не и стотици пост-хардкор банди/албуми, от които можете да получите главоболие. За разлика от тях My Ticket Home са се постарали и ни предлагат нещо, което може далеч да не е революционно, но е достатъчно, за да задоволи феновете на стила.

Слушайки "To Create a Cure", първата асоциация, която ми дойде на ума беше с колегите им по лейбъл Attack Attack! и техния нов "This Means War". Сходното общо звучене и още по-сходните чисти вокали (и мелодични припеви) засилиха усещането, че слушам Attack Attack!, но по-плътните крещящи вокали и по-стегнатият китарен звук ми напомняха, че слушам My Ticket Home. И оставах доволен от чутото. Така например откриващото дуо "A New Breed" и "Who Is 67?" моментално се забиват в мозъка. Очакванията ми се вдигнаха неимоверно, но албумът леко "изстина" в по-нататъшното си течение. След няколко слушания вече инстинктивно skip-вах "The Truth Changes If We Both Lie" и "Beyond", просто защото тези два трака не предлагат почти нищо заслужаващо си повторно слушане. За щастие, нататък пичовете отново влизат в релси и ни дават един повече от задоволителен краен резултат, в който дори има и качествена балада ("The Dream Code").

Ако теглим чертата, няма какво толкова да не харесаме на "To Create a Cure". Албумът е повече от добър за жанра си, има един, дори два потенциални хита, звукът е качествен, а крещящите и чистите вокали не дразнят с излишно квичене/лигавене. Ако още не се чувствате убедени дали някой изобщо слуша тая група и дали си струва и вие да ги чуете, нека 500-те хиляди гледания на клипа към "A New Breed" ви помогнат в решението.

+ + + + +
Тежък, мелодичен и балансиран албум.
Повече от един потенциален хит за 35 минути винаги е добро постижение.
Стегнат, целенасочен албум, без никакви излишни удължавания.

- - - - -
Сравнението с Attack Attack! е неизбежно.
Първите 10 секунди на "Fear Complex" сериозно ми опънаха нервите :D
1-2 безлични трака.

Подходящо за фенове на:
Attack Attack!, We Came As Romans, Bless the Child и др.
Автор: Stahli
-=7/10=-

0 Response for the "My Ticket Home - 2012 - To Create a Cure"