TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Black Light Discipline - 2012 - Against Each Other

Posted by Today's Metal Crew On вторник, февруари 21, 2012 0 коментара

Стил......: Industrial Metal
Държава...: Финландия
Лейбъл....: Danse Macabre/Alive
Отнема....: ~43 минути 

facebook.com/blacklightdiscipline

Още с дебютния си албум "Empire", Black Light Discipline показаха потенциал, сработеност и свежи идеи, неприсъщи за дебютираща банда. BLD зарадваха ушите на феновете със солиден, зрял индъстриъл метъл с много електроника, тежки рифове и звучене, с което да се открояват от всички други банди на сцената. "Against Each Other" пък е повече от достоен и логичен наследник на "Empire".

Смея да кажа, че в "Against Each Other" електрониката е не само повече, но и е изведена на още по-преден план, отколкото в "Empire". Този път тя е взела тотален връх и в цяла песен ("Being And Ending"), лишена от китари, но за сметка на това снабдена с машинен бийт. Въпреки всичко обаче, момчетата са съумели да запазят перфектния баланс между електроника и тежък китарен саунд.

Тук е важно да отбележа нещо друго. Не знам дали е заради кавъра на "Self Control" на 80-тарската диско звезда Лаура Браниган, но ми се стори, че целият албум е с леко "диско" звучене (като подобно нещо забелязах и с "Perstechnique" на Turmion Kätilöt). Най-силно може да усетите това в синглите "Walls Inside Us" и "Serene" (втората е с участието на Антон Роса от Dominia), "Flies Over the Wreck", "Self Control" и донякъде в закриващата "Closer to the Sun". Е, лошо няма. Защото именно това мелодично, електронно, тежко и зарибяващо звучене е в основата на това Black Light Discipline да стават моментално разпознаваеми.

За да обобщим, ако очаквате екстремен индъстриъл дет метъл, няма да го получите точно тук. Ще получите солиден, оригинален, "danceable", динамичен индъстриъл метъл с уникално здрава електроника, тежки насечени рифове и забиващи се в главата мелодии с лек диско привкус. Убийствено добри и оригинални откъм идеи тракове като заглавния (и абсолютен хит) "Against Each Other", "Walls Inside Us" и "Flies Over the Wreck" няма как да ви оставят безразлични, ако сте фен на жанра. Не давам на този албум 10/10 само защото знам, че BLD могат да направят нещо още по-силно! "Against Each Other" излиза на пазара на 09.03 - набавете си го своевременно!

+ + + + +
Собствено, оригинално звучене, разнообразие и свежи идеи.
Мощен саунд, тежки китари, много и здрава електроника.
Няколко потенциално хитови трака.
Зверски яка обложка!

- - - - -
Мааалко повече "treble" отколкото "bass".
Има нещо странно в "Red Rivers"...

Подходящо за фенове на:
Turmion Kätilöt, 2TT, Ruoska, Fear of Domination, Scorngrain, Zavod, Pain и др.
Автор: Testset
-=9/10=-

0 Response for the "Black Light Discipline - 2012 - Against Each Other"