TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Hills Have Eyes - 2012 - Strangers

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, февруари 20, 2012 1 коментара

Стил......: Melodic Metalcore
Държава...: Португалия
Лейбъл....: -
Отнема....: ~34 минути 

www.facebook.com/hillshaveeyes

Вече не само на критиците, а и на феновете им стана ясно, че в наши дни да правиш мелодичен метълкор (и изобщо метълкор) никак не е лесна работа. Ако вие и приятелите ви решите да създадете подобна банда, имайте предвид, че конкуренция ще ви бъдат около 38765 групи от 39 държави. И всички те ще правят горе-долу същото, което и вие - метълкор със "сурови" вокали в уплетите и чисти, мелодични вокали в припевите. И ако мислите, че повече "метъл" и по-малко "кор" ще ви откроят - бъркате. Вече кажи-речи всичко в този жанр е измислено.

А ако сега очаквате да кажа, че Hills Have Eyes са измислили нещо свръх-оригинално в "Strangers" - пак бъркате. Пичовете са далеч от откриването на топлата вода. За разлика от много други банди, които също не се стараят да откриват и преоткриват наново топлата вода, колелото и огъня, Hills Have Eyes поне се стараят да вдъхнат живот на музиката си. И успяват.

Тези щастливци сред вас, които навреме са се сблъскали с музиката на More Than a Thousand (сънародници на HHE), веднага ще разберат какво имам предвид под "живот в музиката". Става дума за това, че без кой знае колко оригинални структури и похвати, пичовете са сътворили албум, който чисто и просто да ви изкефи. Целият "Strangers" звучи някак... приятелски настроен. И ако високочестотните крещящи вокали идват малко в повече по някое време, то щом се включат чистите, всичко се оправя. Уви, липсата на прес-релийз ми попречи да установя как се казва пичът зад микрофона, но не ми попречи да разбера, че чистите вокали му се отдават много повече от крящящите.

Крайният резултат - близки по структура песни, адски силни припеви и свежо звучене. Почти всички песни в албума са на едно развномерно ниво, като с една идея повече се открояват "Pinpoint", "The Broken", "Hold Your Breath", заглавната "Strangers" и тежката "This Is a War". Сходните структури и еднаквото през повечето време темпо са това, което ще ви накара да забравите "Strangers" след малък брой слушания. Затова запомнете името на групата и очаквайте нещо по-разнообразно и "по-така" от тях в идните години, защото в тези момчета определено има бъдеще.

+ + + + +
Силни припеви, свежо звучене, добри чисти вокали.
Изчистена продукция, темпо, динамика.
Албум, създаващ настроение.

- - - - -
Сходни, сравнително еднообразни структури.
Нищо впечатляващо откъм оригиналност.

Подходящо за фенове на:
More Than a Thousand, Before the Torn, Attack Attack! и др.
Автор: Stahli
-=6.5/10=-

1 Response for the "Hills Have Eyes - 2012 - Strangers"

  1. Анонимен says:

    Оригинално е и името -->"Хълмовете имат очи" ,ихаа... Дали им е хрумнало да създадат групата,докато са гледали филма :D