TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Sons of Aeon - 2013 - Sons of Aeon

Posted by Today's Metal Crew On сряда, декември 05, 2012 0 коментара

Стил......: Death Metal
Държава...: Финландия
Лейбъл....: Lifeforce
Отнема....: ~49 минути 


Неведнъж са ми казвали, че "не разбирам" дадени стилове. Съдейки по мнението на разбиращите, аз нямам понятие от дет, фолк, паган, алтърнатив и още 945 други стила. Но аз не знам какво има да "разбирам" на един стил и затова не споря, тъй като за мен най-важното е усещането от музиката, а не какъв стил е тя. Затова със свито сърце започвам да пиша за дет метъл - стил, от който вече е ясно, че не разбирам, но с който израснах в началото на 90-те. Честно, винаги ми се е струвало, че да пишеш за дет метъл е най-трудно, особено ако не ти е любимия стил. И шапка свалям на колегите по света и у нас, които пишат за дет метъл албуми, за които аз не бих могъл да кажа нещо повече от "Хм, касапница".

Sons of Aeon обаче не са просто "касапница". Те правят свой дет метъл - не просто бруталия на килограм, а тежка музика с атмосфера и типична скандинавска мелодичност, без обаче да се навлиза дълбоко в мелодет нишата. "Sons of Aeon" напомня за един от онези 90-тарски дет албуми на групи, на които им беше писнало просто да бъдат екстремни и решиха да прескочат бариерите на праволинейния дет метъл, добавяйки нови елементи и атмосфера в музиката си. Нещо такова правят и Sons of Aeon, изпипвайки своя дет метъл с мелодични китари, мрачна атмосфера, малко меланхолия и вариране между средното и бързото темпо, без обаче да се стига до зловещи грайнд-бластбийотве или прекалена мелодичност. Тъй като усещам, че думите ми не са достатъчни, за да ви опишат атмосферата в албума, препоръката ми е да чуете отварящата "Faceless" и сами да чуете (или по-скоро усетите) какво ви очаква в този дебют. Тези почти 8 минутни дават чудесна представа за случващото се по-нататък в албума и добре ни подготвят както за врато[трАш]ачи като "Cold Waves", "Havoc & Catharsis", "Seeds of Destruction" и мелодичната "Wolf Eyes", така и за по-мрачни и почти дуумаджийски тракове, каквито са "The Centre" и затварящия инструментал "Black Sheep Process".

Човек трудно би могъл да отгатне, че това всъщност е дебютен албум за Sons of Aeon, тъй като музиката на тези хора изобщо не звучи като нещо, правено от все още неориентирани дебютанти. Обяснeнието за това идва от факта, че музикантите в Sons of Aeon вече имaт сериозен стаж в групи като Swallow The Sun, Ghost Brigade, Endstand и Code For Silence, както и от добрата сработеност помежду им - факт, който можете да доловите още в първите минути на творбата. И макар да имам съмнения, че Sons of Aeon ще обърнат представите ви за стила, не мога да не ви препоръчам да чуете този им дебют, особено ако ви се слуша музика, стояща точно на границата между 90-тарския и мелодичния дет метъл.


+ + + + +
Добра комбинация между класически дет метъл и съвременен мелодет.
Поглъщаща и някак мрачна атмосфера, разнообразно темпо и плътен, мощен саунд.

Никак не си личи, че това е дебютен албум - чудесна сработеност между музикантите!
Страхотни, типично скандинавски рифове.

- - - - -
Надали ще обърнете представите си за жанра с този албум.

IF YOU LIKE
Swallow The Sun, Ghost Brigade, Dawn of Solace, Edge of Sanity и др.
 Автор: Undepth
[8/10]

Categories: , , , , , ,

0 Response for the "Sons of Aeon - 2013 - Sons of Aeon"