TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Soulitude - 2012 - Requiem For a Dead Planet

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, декември 17, 2012 1 коментара

Стил......: Modern Power Metal
Държава...: Испания
Лейбъл....: -
Отнема....: ~43 минути 


Сигурно ви се е случвало да попадате случайно (или не толкова случайно) на сравнително неизвестни групи и проекти, за които се чудите как е възможно да имат толкова малка популярност, а същевременно всякакви прехвалени чичаци и младежи (да не казвам имена) лежат на стари лаври и бичат скучни песновки, които никой не би слушал, ако го нямаше името на опаковката. Затова искам да ви представя Soulitude - проект, чиято известност е обидно малка спрямо изключително високото качество на музиката, която предлага.

Мозъкът, осъществяващ проекта, се намира в главата на испанския мултиинструменталист Игнасио Гараменди - Jevo. Той записва основната част от музиката, а вокалите се изпълняват от гост-изпълнители, между които блестят най-вече имената на Лоренцио Мутиозабал (Nightfear) и Макс Мортън (Morton). Музиката на Soulitude преставлява мощен, скоростен и енергичен пауър метъл, в който често се включват и екстремни вокали. Така например "We Are Not Alone", "Rise of the Dead Men" и "Lost In the Grandeur of Time" отвяват перчемите със скоростен пауър метъл, "The Road" и "Hall of Madness" (с мрачните In Flames-ски китари в началото) забавят темпото и добавят мрак и епичност, а "Obey Your Master" го удря директно на модерен мелодет. Последната е и може би най-добрата песен в албума - със страхотен електронен лийд, безупречни чисти вокали и убийствен припев, предразполагащ към вратотрошащо куфеене. Изненадите далеч не се изчерпват само с изброените, защото "The Ghost & The Darkness" се явява като една от най-бързите и тежки песни в албума, а "Requiem" е един от малкото добре измислени и недоскучаващи инструментали, които чух през тази година като цяло.

Много групи се опитват да съчетават пауър метъл с екстремни вокали и електронни елементи, но истината е, че това е много по-трудна задача, отколкото изглежда и наистина малък процент успяват да изкарат добър резултат. Мистерия е за мен защо за Soulitude не се говори много, ама много повече и защо това не е един от водещите проекти на пауър метъл сцената изобщо. Soulitude определено има този потенциал. В това можете да се убедите и сами, като си свалите "Requiem For a Dead Planet" безплатно и напълно легално ТУК.


+ + + + +
Много силна продукция и изчистен модерен звук.
Чудесно съчетание на пауър метъл с мелодет (на места) и електронни елементи (пак на места).
Голямо количество запомнящи се песни и идеални гост-включвания (с вокали и китарни сола).

- - - - -
Неизвестността на проекта и липсата на лейбъл ще оставят този албум в ъндърграунда.

Подходящо за фенове на:
Divinefire, Mystic Prophecy, Nocturnal Rites, Iron Mask и др.
 Автор: BGMario
-=9/10=-

Categories: , , , , , , , ,

1 Response for the "Soulitude - 2012 - Requiem For a Dead Planet"

  1. Анонимен says:

    Tova si zaslujava da se kupi dori i samo zaradi mega-qkata geimurska oblojka...

    O. Bezplatno e..Nasam, narode!