TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

[OUTSIDE!] Centhron - Biest

Posted by Today's Metal Crew On петък, ноември 21, 2014 0 коментара

Стилът: Dark Electro/Industrial/EBM
От/Год: Германия, 2014
Лейбъл: Scanner/Dark Dimensions
Отнема: ~56 минути 


От години се чудя дали да не вмъкна някой и друг ред за Centhron в сайта и все отлагам, но от няколко дни слушам този им нов албум и накрая се реших - що пък да не завършим месеца с резю за него? Естествено, щом е в тази рубрика, значи не е метъл, но който е чувал Centhron знае, че те далеч не правят лека и радиофонична музика. Тя, в най-общи линии, представлява смесица от мрачен електро-индъстриъл и ЕВМ с харш вокали и маршови бийтове. С други думи, музиката на Centhron спокойно може да бъде определена като "тежка", пък и като добавим факта, че Елмар Шмидт помогна на Crematory в актуалния им албум, нещата би трябвало лека-полека да ви стават ясни.

През 2006-та се бях зарибил много силно по разни електро-индъстриъл и ЕВМ банди, но с времето дори позабравих имената на повечето. Но Centhron, с тяхното неизчерпаема енергия, мощни ритми, агресивни харш вокали, постоянство и качествена продуктивност, се превърнаха в една от най-любимите ми банди в жанра. Албум след албум не спирах да се изненадвам как за толкова кратко време Елмар и компания са успели да създадат толкова зарибяващи, раздвижващи и надъхващи парчета - и новият им, вдъхновен от нордската митология звяр "Biest" не прави изключение. Албумът започва ударно и енергично с "Feuer und Fleisch" - парче, пълно с мрачна, залагаща на полутоновете електроника. Този дух преобладава в по-голямата част от албума, особено в песни като "Valkyria", маршовата "Heorod", красноречивата "Pornoqueen" (в която е и един от малкото редове на английски в албума, гласящ "Suck my dick, suck my motherfuckin' dick!"), "Fenris" и моите абсолютни фаворити в албума - "Biest" и "Hate of the Aztec". Тези две парчета са най-агресивните в албума, а електрониката в тях предразполага към много издивяване и раздвижване. Пък и направо не е истина колко добре се връзват със сърдито изкрещяните текстове на немски, въх...

На места Centhron ги избива леко и на rhytmic noise (ако правилно съм хванал жанра), като ушите ми долавят подобни вълни най-вече в "Fimbulwinter", "Vatican Fuck" и малко в "Fenris". По-бавните парчета пък почти автоматично са най-скучните в диска - в "Nordmann" и "Reich" се въртят повтарящи се, зацикялщи мотиви, а "War of Gods" е опасно близо до ръба на бавното темпо - още 5bpm надолу и щеше да е досадно.


Съвсем накратко - Centhron правят музика за хора, които харесват тежка електронна музика. Без китари, но с харш вокали; без двойни каси, но със здрави бийтове; без рифове, но с мощни и зарибяващи лийдове. И нарочно го казвам така обяснително и дори малко наивно - като за хора, които никога не са си представяли, че електронната музика също може да е тежка, точно както и аз не си го представях едно време.

+ + + + +
Думите "агресия", "енергия", "раздвижване" и "разкуфяване" са ключови за този албум.
Няколко потенциални клубни хита (уви, не и в нашите клубове).
Парчета като "Biest" и "Hate of the Aztec" просто пръскат мрака.

- - - - -
Някои парчета са доста еднообразни, залагат на един зациклящ мотив и накрая доскчуават.
Бавното темпо хич не приляга на Centhron - добре, че е малко.

IF YOU LIKE
Nachtmahr, Noisuf-X, Agonoize, Combichrist, Cyborg Attack, Traumatize и др.

Автор: [OUTSIDE!]
[N/A]

0 Response for the "[OUTSIDE!] Centhron - Biest"