TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Debauchery vs Blood God - Thunderbeast

Posted by Today's Metal Crew On събота, юни 11, 2016 0 коментара

Стилът: Death'n'Roll
От/Год: Германия, 2016
Лейбъл: Massacre Records
Отнема: ~49(+46) минути


Отдавна се разбра, че Debauchery, също като американските си колеги от Six Feet Under, обичат смесицата от дет метъл и хард рок и вече от доста години разчитат на нея в албумите си. От известно време насам обаче се подвизават и като Debauchery vs Blood God, правейки албуми, в които песните се повтарят по два пъти - веднъж с дет метъл вокали и веднъж с хард рок пеене. Не съм много убеден, че това е супер добра идея, затова ще пиша това ревю, концентрирайки се само върху дет метъл частта, пък за хард рока ще ви кажа на финала.

"Thunderbeast", както може би личи и от заглавието му, е вече типичният "AC/DC срещат дет метъла" тип албум. Типични, но сериозно втежнени и метълизирани AC/DC рифове са подкрепени от преобладаващо прав ритъм и хриптящи ревове в стила на Крис Барнс. И знам, че дотук всичко звучи като "Graveyard Classics" на SFU, но не е съвсем така - Debauchery от доста време правят тази музика с успех и "Thunderbeast" е поредното доказателство, че им се отдава. Въпросът е, че това чудо омръзва бързо. След пет песни със сходни рифове, сходно темпо, сходни грухтежи и все същия прав ритъм, албумът свирепо доскучава.

Не мога да си изкривя душата и да отрека кефа от грухтежите в "Firethrone Overlord", напомнящата на нещо средно между Dethklok и Motorhead "Murdermaker", супер разкуфяващата "Thunderbeast" и зарибяващата "Super Hot Vampire Lady". Само че покрай тях са "Vampire Holocaust", "City of Bones", "Crusaders of God", "Super Killer Death Match", "Bullet to the Head", "Devil Dog" и "Second Hand Woman", които до една представляват все същия AC/DC трак с все същия AC/DC ритъм и няколко различни AC/DC рифа. Държа да повторя - това омръзва адски бързо. Да чуеш една по радиото и после да си пуснеш нещо друго - окей, но цял албум?

Тук идва и ролята на Blood God, което очевидно е алтернативното име на Debauchery, когато правят хард рок. Същите 14 парчета са налице, само че изпълнени с хард рок вокали, които напълно неуспешно се опитват да копират тези на Браян Джонсън и Бон Скот от AC/DC. Разбирам, че Debauchery не се взимат насериозно и си правят кефа, но такива опити е по-добре да си стоят само в гаража и да се ползват само за лична употреба, затова в случая ще оценявам само Debeauchery. И на тях не мога да дам висока оценка, но ако взема предвид хард рок частта, ще трябва да смъкна оценката наполовина. Please kill the Blood God thing, dudes.


+ + + + +
Куп разкуфяващи, даващи настроение, купонджийски дет метъл/хард рок тракове.
Съчетаването на дет метъл с хард рок не се отдава на всеки, но Debauchery си го могат.
Половината с дет метъл вокалите е далеч по-приемлива.

- - - - -
Половината с хард рок вокалите звучи лигаво, неприятно и като цяло е излишна.
Над половината албум е с един и същ AC/DC ритъм и няколко сходни AC/DC рифа.
Приликите с AC/DC, Motorhead и Six Feet Under са прекалено очевидни.

IF YOU LIKE
Six Feet Under, AC/DC, Motorhead, Dethklok, Hackneyed и др.

Автор: BGMario
[5/10]

0 Response for the "Debauchery vs Blood God - Thunderbeast"