TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Demon Hunter - Outlive

Posted by Today's Metal Crew On петък, март 17, 2017 0 коментара

Стилът: Modern Metal
От/Год: САЩ, 2017
Лейбъл: Solid State Records
Отнема: ~50(+9) минути


Още се чудя защо "Extremist" се казваше така, след като не беше екстремен. Не казвам, че беше лош, даже напротив, но... не беше екстремен. В него обаче все пак бе запазено здравословно съотношение между тежки и леки моменти, докато днес не мога да кажа същото за "Outlive". Demon Hunter очевидно стават все по-леки с всеки изминал албум и с тази си нова творба може би малко минаха границата на олекването. Да, Райън Кларк има хубав глас, когато пее чисто, но в това му беше чара - че не го използва постоянно във всяка песен и така блесваше в малкото балади.

Днес обаче Райън Кларк разчита предимно на чистите си вокали, а инструменталът рядко минава средното темпо. Ако трябва пък да сме съвсем точни, съотоношението е 2:1 в полза на леките композиции с чисти вокали. Това обаче не значи, че всички по-леки композиции са слаби, а по-екстремните - автоматично силни. И все пак, всичко започва подобаващо добре с агресивната "Jesus Wept", но в следащите няколко трака темпото почти постоянно спада. Така например, човек лесно може да си представи "Died In My Sleep" и "Cold Blood" с 50% по-бърз ритъм, точно както аз си представям и провлачената "One Step Behind", която е една от най-слабите песни на Demon Hunter, която някога съм чувал. Все същото средно темпо властва още в "Raining Down", "Cold Winter Sun" и "Half as Dead". Към края oбаче се е оформила една много силна поредица, започваща с "The End", продължаваща с тежките "One Less" и "Patience" и завършваща с 6-минутния финал "Slight the Odds", който, макар и също в средняшко темпо, дава добър завършек на нормалното издание на албума.

Бонусите "A Fear I Used To Know" и "Savage" пък определено заслужават да са в основното издание далеч повече от сухото интро "Trying Times" и "One Step Behind", да речем. Специално "Savage" пък е единственият добър пример в албума за това как един сравнително бавен трак може да е силен и без да е провлачен и скучен. Даже ми се струва че той и "Jesus Wept", макар и толкова различни откъм настроение, динамика и тежест, автоматично ми се превърнаха в любимите композиции в "Outlive". И май предимно с тях ще го запомня, защото дори синглите този път не бяха на очакваното високо ниво.


+ + + + +
Открояващият се, винаги разпознаваем глас на Райън Кларк.
Някой и друг урок как със средно и бавно темпо може да се направят силни композиции.
Ненабиваща се в ухото, но заслужаваща внимание добра китарна работа.
Любопитна смесица от модерен метъл, алтърнатив и малко метълкор.

- - - - -
Прекалено лек и алтърнатив, с много чисти и прекалено малко крещящи вокали.
Изморително много тракове в едно и също изморително средно темпо.
Почти нищо над летвата, която обикновено очакваме Demon Hunter да надскочат.

IF YOU LIKE
Wovenwar, BFMV, Soilwork, 5FDP, All That Remains, Red и др.

Автор: Testset
[6/10]

0 Response for the "Demon Hunter - Outlive"