TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Beyond The Black - Heart of the Hurricane

Posted by Today's Metal Crew On събота, август 25, 2018 0 коментара

ЖАНР: Melodic Symphonic Metal
ОТ/Д: Германия | 31.08.2018
ЛЕЙБЪЛ: Napalm Records
ОТНЕМА: ~65 минути

Следим кариерата на Beyond The Black от самото ѝ начало и досега не бяхме пропускали да се възхитим как тази група успява да се открои от всички други в жанра си. Днес обаче групата е в почти изцяло различен състав от предишните два албума (само Дженифър е останала от онзи line-up), под крилото на различен лейбъл и повече от всякога се цели в хитовото звучене. Уви, точно в търсене на още повече хитовост и мелодичност, BTB са изгубили това, което най-много ги открояваше. И не че "Heart of the Hurricane" е лош, или че имам нещо против хитовете, но на места звучат направо нелепо в опитите си да бъдат "Евровизия метъл".

Но всичко по реда си. Началото на албума определено е обещаващо и показателно за новата посока с песни като типичния симфо метъл "Hysteria", утепалата се за Евровизия "Heart of the Hurricane" (но пък признавам, че не мога да не си запея припева), по-емоционалната "Through the Mirror" и абсолютният хит "Million Lightyears", в който единият нов китарист също участва с малко вокали. Тук рязко нещо се случва и идва една двойка учудващо слабашки песни, които с много зор биха били окей дори като бонус тракове. Със "Song For the Godless" BTB се опитват да хванат medieval метъл аудиторията, но песента е толкова бавна и еднообразна, че 5-те ѝ минути трудно се изтърпяват докрай. "Escape From the Earth" пък е първата същинска балада, която нямаше как да е по-посредствена и скучна.

Без въпросните два трака, албумът щеше да продължи подобаващо добре с бомбастичните "Beneath a Blackened Sky" и "Fairytale of Doom", за да се стигне до едно много рядко срещано явление - наистина добра балада! На първо слушане "My God Is Dead" започва като "My Immortal" на Evanescence, но колкото повече слушах албума, толкова повече осъзнавах, че нямам търпение пак да дойде този трак, най-вече заради страхотния му припев с малко крещящи вокали (но като казвам малко, значи наистина малко). Страхотно попадение, което се надявам да бъде наградено с клип, защото тази песен го заслужава. Уви, след нея отново идва една малко неубедителна поредица с нелошата, но нямаща връзка между куплета и припева си "Dear Death", крещящо средняшката "Scream For Me" и вадещата по-тежък звук, но неуспяваща да блесне с нещо особено "Freedom". След нея идва и най-кринджващата песен, която BTB някога са правили - "Breeze", която... ох, как да я опиша? Ако Ед Шийрън и Hozier имаха обща песен, но се бяха нахакали с по 8 инжекции аспартам и ацесулфам-К, пак нямаше да е толкова сладникава.

"Echo From the Past" е друга от най-добрите песни в албума и оправя положението след слабата поредица с хитовия си припев. Мрачните клавишни в началото и куплетите на "Parade" пък дават любопитен завършек на този доста дълъг и контрастиращ албум. От една страна не мога да не похваля хитовете, супер зарибяващите мелодии, китарните сола и десетките страхотни хрумки, но от друга страна просто нямам добри думи за близо половината песни, а сладникавостта определено ми идва в повече. Дженифър Хабен пък се справя на ниво, но ми се струва, че не пее със същата енергия, с която пееше в предните албуми, а в "Parade" направо имам чувството, че просто не ѝ се занимава. В края на краищата - не смея да кажа дали промяната в състава е била за добро, но съм категоричен, че въпреки всички абсолютни хитове в този албум, "Heart of the Hurricane" не е по-добър от нито един от предшествениците си, но не е и никак лош, ако отстраним плявата.

 
+ + + + +
Куп хитове, които се забиват в главата бързо и могат да се помнят с години.
Новите музиканти, признавам, се справят по-добре, отколкото очаквах.
Мъжките вокали се включват доста добре и много си пасват с музиката.

- - - - -
Майко мила, колко мега захаросани песньовки и (слаби) текстове има в тоя албум...
Ако има понятие като "Евровизия метъл", то на места BTB са страшно близо до него.
Близо половината песни са си чиста проба пълнеж.

IF YOU LIKE
Delain, Within Temptation, Xandria, Amaranthe, Lunatica, Evanescence и др.

Автор: Testset
[6/10]
 


0 Response for the "Beyond The Black - Heart of the Hurricane"