TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

U.D.O. - Steelfactory

Posted by Today's Metal Crew On сряда, август 01, 2018 0 коментара

ЖАНР: Heavy Metal
ОТ/Д: Германия | 31.08.2018
ЛЕЙБЪЛ: AFM
ОТНЕМА: ~58 минути

Бай Удо е от 40+ години в бизнеса, но наскоро се се прости с пеенето на песни на Accept (макар че никога не се знае де) на едно емоционално турне, минало и през България. И ето, че след турнето стана време и за нов албум на U.D.O., който обаче надали ще изненада някого. Слушайки "Steelfactory" имам усещането, че на Удо му е много спокойно, лежерно и неангажирано, защото прави каквото си знае, без изобщо да се напъва. Може би затова "Steelfactory" има по-класическо и 80-арско хеви метъл звучене, за разлика от няколкото предни валбума, в които групата тестваше малко по-модерен подход към композирането.

Тук с по-модерно звучене се откроява само една песен ("Raise the Game"), която е и най-добрата в албума. Някой ще реши, че го казвам, защото съм малък сополанко, който си харесва модерния метъл и от друго не разбира, но като човек, израснал с "Objection Overruled" ще се наложи да ви опровергая - просто това е най-тежката песен в албума, с най-здравия китарен звук и най-ударните рифове, оставаше и да не ми стане фаворит. Мрачната "Keeper of My Soul" и надъхващата "Rose in the Desert" пък са другите ми любими от албума, защото успешно бягат от клишетата, леещи се като разтопен метал из "Steelfactory".

Да, когато си толкова време в бизнеса, няма как да не се повтаряш. Някои групи се повтарят половин век и са легенди, няма лошо. Знаем много добре, че и U.D.O. се е повтарял неведнъж, но тук е някак... малко по-очевидно. Слушайки песни като иначе нелошата и отваряща "Tongue Reaper", сингъла "Rising High", "One Heart, One Soul" и дори якичката и бърза "Eraser", постоянно се чудех "Абе къде съм ги чувал вече същите тия песни?!". Е, вероятно никъде - но са толкова дженерик късно 80-арско хеви, че повече няма накъде. Това обаче не пречи на "Tongue Reaper" и "One Heart, One Soul" да са яки.

Мога да изброявам още пет абзаца какво ми харесва и какво не, както и защо съм раздвоен между това да негодувам от самоповтарянето и факта, че реално в "Steelfactory" няма кой знае какви очевидни лоши решения, ако изключим, може би, странната и леко излишна балада "The Way" на финала. Оттам нататък - това са U.D.O. и знаете какво ще чуете в албума още преди да сте го чули, но знаете и че няма да ви разочарова. За продукцията пък се е погрижил вездесъщия (особено в последно време) Якоб Хансен, благодарение на който дори 80-арския звук идва в кристално чиста форма.

 
+ + + + +
Близо час нов материал!
Открояващо се яки композиции като "Raise the Game", "Keeper of My Soul" и "Rose in the Desert".
Удо продължава да пее с такъв неутихващ хъс, че няма как да не му се изкефи човек.
Още от това, което феновете обичат и очакват.
Добра продукция от Якоб Хансен.

- - - - -
Твърде, твърде предвидим.
Постоянното чувство, че повече от половината от тия песни вече съм ги слушал.
Прекалено много залагане на сигурното, което по някое време доскучава и уморява.

IF YOU LIKE
Accept, AC/DC, Motorhead, Saxon, Judas Priest, WASP и др.

Автор: Testset
[6.5/10]
 


Categories: , , , , , , ,

0 Response for the "U.D.O. - Steelfactory"