TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Distrubed - Evolution

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, ноември 15, 2018 0 коментара

ЖАНР: Alternative Rock/Metal
ОТ/Д: САЩ | 19.10.2018
ЛЕЙБЪЛ: Warner Bros
ОТНЕМА: ~43 минути

След успеха на предишния албум и най-вече на сингъла "The Sound of Silence", Disturbed решиха да побързат с нов албум и да капитализират неочаквания и за самите тях (сигурен съм) феноменален успех на кавъра на Simon & Garfunkel. В бързината обаче Дейв Дреймън и компания са претупали нещата и са сътворили най-скучния, еднообразен, пренебрежим и слаб албум на Disturbed евър.

Еволюцията на Disturbed някак не ми е по вкуса. Днес даже си мислех точно за еволюция, когато видях "Произход на видовете" на Дарвин да се продава за 4 лева до книгата на Криско, продаваща се за 20 лева (намалена от 38). "Мерси!" ще кажа аз на тая еволюция, точно както и на тоя "Evolution". Не че нещо, но дори най-ударните парчета в албума не са нищо особено, братче. Говоря, разбира се, за отварящата и биеща на индъстриъл "Are You Ready" и "No More", която много иска да е "The Beautiful People", но не е. В контраст с тях идва баладата "A Reason To Fight", която очевидно говори за борбата с рака, следователно плаках безутешно 4:44 минути, макар и да не усещах истинска емоция в гласа на Дейв, който звучеше точно така, сякаш в студиото са си казали "Пичове, представете си нещо като The Sound of Silence, ама... да се говори за рак!" и процесът е започнал мигновено. "In Another Time" пък явно трябва да ни напомни, че Disturbed още са си Disturbed, но явно не трябва да усетим и безбожните прилики със "Stupify".

Между абсолютно безличните "Stronger on Your Own" и "Savioуr of Nothing" се е свряла друга балада - "Hold on to Memories", от която Nickelback биха настръхнали, че ще ги изпревари в кънтри чартовете. Нещата стават дори по-зле с "Watch You Burn", в която явно е нямало кой да се сети да включи дисторшъна и резултатът е просто неслушаем, а това недоразумение, което явно трябва да са... цигулки... там към 3-ата минута... майко мила, какво трябва да е това?! Кой си е оставил 6-годишния син да записва песен за Disturbed на Guitar Pro 4?! Но както и да е... "The Best Ones Lie" раздвижва малко нещата и е сред малкото песни в албума, които реално звучат като Disturbed и не са съвсем претупани, макар и да е доста еднообразничка - но надали това е някаква новина за която и да е песен на Disturbed. На финала идва и последната балада, озаглавена "Already Gone", която е и единствената наистина добра балада в "Evolution".

Знам, че все се оплакваме, че Disturbed правят една и съща песен вече двайсетина години, но... точно това ли трябваше да е промяната? Това е все едно да ядеш 20 години сух шпек "Бургас", веднъж да си ти харесва повече, друг път по-малко, но тъкмо когато се оплачеш, че ти е писнало да го ядеш всяка сутрин за закуска, да ти сервират шпек в същата опаковка, но с 45% по-малко месо. Да, промяна има, но за добро ли е? Ми, не. Даже да оставим баладките настрана, песните, които имат Disturbed звучене са толкова generic, скучни и еднообразни, че освен 2-3 изключения, просто няма за какво да се хвана, че да похваля този албум. И знам, че съм хейтър и ала-бала, но пък ги слушам от 18 години и наистина често си ги харесвам и защитавам от ония, които плюят твърде много по тях. Но по-лош албум на Disturbed никога не бях чувал, честно. Явно понякога случайният успех наистина може да размъти мозъците на музикантите...

 
+ + + + +
Добре де, не е чак толкова лош албумът, не е чак такава мизерия, спокойно.
Няколко много приемливи трака в типичния им стил, които просто са си хитчета.
Една от баладите (тази на финала) наистина си я бива, а дори не харесвам балади.
Само на мен ли ми се струва, че Дейв е по-добър певец от всякога?

- - - - -
Най-скучният, претупан и уморителен албум на Disturbed в кариерата им.
Мега еднообразни, лесно забравими песньовки.
Един куп насилени, "разчувстващи" балади, породени от успеха на "The Sound of Silence".

IF YOU LIKE
Godsmack, Drowning Pool, Static-X, Papa Roach, Dope, Device, 5FDP и др.

Автор: Undepth
[4.5/10]
 


0 Response for the "Distrubed - Evolution"