TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Warkings - Revenge

Posted by Today's Metal Crew On сряда, юли 29, 2020 1 коментара

ЖАНР: Power Metal
ОТ/Д: Австрия | 31.07.2020
ЛЕЙБЪЛ: Napalm Records
ОТНЕМА: ~41 минути

Warkings е група епични воини от различни епохи - спартанец, кръстоносец, викинг и римски трибун. В случая вокалист е римският трибун, когото обаче всеки запознат може да разпознае като Георг от Serenity - просто е трудно да сбъркаш тоя глас. Затова и пиша Warkings за австрийска група.

Албумът представлява модерно звучащ, епичен и боен пауър/тру хеви метъл с някои по-тежки моменти в него. Основните вокали са в типичен пауър стил, но от време на време има и по-гърлени такива, които обаче не мога да определя като "грухтежи" или "крещене". Откриващата "Freedom" спокойно можеше да е и песен на Serenity, а сингълът "Maximus" спокойно можешe да е песен на Hammerfall. "Warriors" е по-скоростен трак, леко в духа на Mystic Prophecy, а "Fight in the Shade" звучи като нещо средно между Blind Guardian, Hammerfall и Kamelot. И знам, че дотук правя много сравнения, но въпреки това ги казвам все като комплименти, наистина.

"Odin's Sons" е един от големите хитове в албума и включва харш вокали от Queen of the Damned, за която мога само да предполагам, че е - Мелиса Бони от Ad Infinitum, но може и да греша. "Banners High" е друга песен, която адски много прилича на нещо на Hammerfall, само че този път в по-бавно, почти баладично темпо. "Mirror, Mirror" вдига темпото и е много очевидно повлияна от Blind Guardian, но не ме разбирайте погрешно - не е "щипване" или "кражба" по какъвто и да е начин - просто си личи откъде идват влиянията при Warkings. А парчето е супер добро само по себе си, с як припев, здрави китари, жестоко соло - нямам грам оплаквания. "Azrael" започва бавно и се разгръща в епичен трак с много боен дух и супер запомнящи се мелодия и текст. Запътваме се към края с агресивния пауър "Battle of Marathon" и закриваме с почти индъстриъл ритмите и рифове на "Warking". Знам, че е кощунство да се говори за индъстриъл и че не е това правилният жанр в случая, но наистина това усещане се носи от парчето.

Накратко, "Revenge" е приятен, боен пауър/хеви албум с готин звук, запомнящи се мелодии и много, ама много влияния от различни банди. Един вид - нищо нечувано, но въпреки това свежо и приятно за слушане. Ако ви се слуша нещо с въпросното описание - няма какво да се чудите.


+ + + + +
Свеж и модерен пауър/хеви метъл с готини мелодии.
Открояващо се добра китарна работа, тук-там яки сола.
Георг от Serenity има глас, който няма как да сбъркаш.
По-тежките моменти носят приятно разнообразие.

- - - - -
Нищо нечувано, реално няма и грам изненади.
Много очевидни влияния от различни групи.

IF YOU LIKE
Hammerfall, Blind Guardian, Kamelot, Bloodbound, Beast In Black, Mystic Prophecy, Brothers of Metal и др.

Автор: BGMario
[7/10]
 


Categories: , , , , , , , , ,

1 Response for the "Warkings - Revenge"

  1. Unknown says:

    Queen of the Damned найстина е Мелиса Бони. Освен песента Odin son s се сещат че участваше и в съдамането на Sparta.